İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İspanyol aktivistler Gazze yolunda açlık grevinde
Rumbo a Gaza'nın 6 aktivisti, Kolymvari limanından ayrılmasına izin verilmeyen Gernika isimli gemilerinin içinde açlık grevine başladı. Grubun diğer aktivistleri de hem İspanya'daki Yunanistan konsolo
Filistin 11.07.2011

İkinci Gazze Özgürlük Filosunun İspanyol temsilcisi Rumbo a Gaza (İstikamet Gazze) kuruluşunun üyeleri, filonun diğer gemileri ile buluşmak için İspanya'dan Atina'ya gelmişti. Gemileri Gernika ile Gazze'ye gitmek için Atina'da bekleyen grup, diğer filo katılımcıları gibi Yunanistan hükümetinin engeline takıldı.

Yunan hükümetinin filo gemilerine uyguladığı ablukayı bir süredir protesto etmekte olan İspanyol aktivistler, en son Atina'daki İspanyol konsolosluğuna giderek, konsolosluk binası içinde bir eylem gerçekleştirmiş, İspanyol hükümetini vatandaşlarını korumaya ve üzerlerindeki baskıyı kaldırmak için Yunanistan hükümeti ile iletişime geçmeye çağırmıştı.

Bu çağrılarının da cevapsız kaldığını gören grup, İsrail'in ve onun yeni suç ortağı Yunanistan'ın koyduğu engellerin kendilerini yıldıramayacağını belirtti. İspanyol hükümetine devreye girmesi ve Gazze'ye gitmelerine olanak sağlaması için son bir çağrıda bulunan grubun 6 aktivisti 11 Temmuz, Pazartesi itibariyle açlık grevine başlayacaklarını bildirdi.

Yunanistan hükümetinin filo ablukasını protesto etmek için 5 Temmuz’dan beri Atina’daki İspanyol konsolosluğunda bulunmakta olan 6 İspanyol aktivist bugün -11 Temmuz Pazartesi- gece 12:00’de açlık grevine başlayacak. Grup, BM Deniz Kanunu ve Avrupa Birliği Serbest Dolaşım Kanunu’nu ihlal eden bu uygulamaya bir son vermesi için İspanyol hükümetini göreve çağırdı.  

Rumbo a Gaza'nın 6 aktivisti, limandan ayrılmasına izin verilmeyen Guernica isimli gemilerinin içinde Akdeniz sularında seyir etmelerine izin verilene dek açlık grevi yapacak, aktivistler bugün doktor kontrolünden geçti. Grubun diğer aktivistleri de hem İspanya'daki Yunanistan konsolosluklarının önünde hem de Atina'daki İspanyol konsolosluğu önünde eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
İşgalci İsrail’in şiddetli saldırıları sonucu sağlık tesislerinin tamamına yakınının kullanılamaz hale geldiği Gazze’de insani yardım çalışmalarını sürdüren İHH, önemli bir projeyi hayata geçirdi. Vakıf, saldırılarda ağır hasar gören Şifa Hastanesi’nin Girişimsel Radyoloji Bölümünü kapsamlı bir onarımdan geçirerek yeniden hizmete açtı.
11.09.2026
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026