İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İstanbul iyiliğe koşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesine İstanbul’daki ilgi artarak devam ediyor. Proje ile birlikte sponsor öğrencilere bilgilendirme sunumları da sürüyor.
12.01.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Milli Eğitim bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen paydaşlığında yürütülen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi 4. uygulama yılında ülkenin dört bir yanından büyük destek görüyor. İHH Genel Merkezi Yetim Komisyonu projeyle ilgili okullarda sunumlarını sürdürürken diğer yandan projeye katılan okullarda sponsor olunan yetim sayısı gün geçtikçe artıyor. 

Bu kapsamda Pendik, Sultanbeyli, Kartal, Sancaktepe, Beykoz, Çekmeköy, Arnavutköy, Esenyurt, Eyüp, Kağıthane, Büyükçekmece, Bahçelievler ve Bayrampaşa ilçelerinde Yetim Kardeş İlçe Komisyonları 2016/2017 Eğitim - Öğretim döneminde projenin daha etkili uygulanması için bir araya geldi. İlçelerdeki okul temsilcilerinin yer aldığı toplantılarda yeni dönemin genel değerlendirilmesi yapıldı.

Programlara katılan İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri; öğretmenlere, ilçedeki tüm okulların gönüllülük esasıyla yürütülen projeye en az bir yetim kardeşle sahip çıkmasının önemini paylaştılar.

ilce-mem-1.jpg

Öğretmenlere büyük iş düşüyor

Toplantılara katılarak sunumlarını gerçekleştiren İHH İstanbul Yetim sorumlusu Reşat Başer, projenin geçtiğimiz yıl hedeflenen başarıya yaklaştığını ve beklentilerin çok üzerinde ilgi gördüğünü söyledi. Başer’in açıklamaları şu şekilde:

“Her gün artan yetim sayılarının toplumların acısı haline dönüştüğü dünyamızda daha fazla gayret sarf etmenin önemi ortaya çıkıyor. ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi geçtiğimiz eğitim döneminde 56 farklı ülkeden 24 bin 24 yetim çocuğun hayatına temas etti. 1 milyonu aşkın öğrenci kendileri gibi eğitim görme ihtiyacı olan kardeşlerinin ihtiyaçlarını harçlıklarından fedakârlık yaparak karşıladı. Bu yıl ki amacımız daha fazla yetim çocuğumuzun hayatına temas edebilmek, onları hayata hazırlayabilmektir. Bu projenin en önemli payı, projenin okullarda yürütülmesine öncülük yapan öğretmenlere aittir.”

Toplantılarda yeni dönemdeki çalışmalarla ilgili bilgilendirmeler de yapılırken bu tür bilgilendirme sunumlarının İstanbul’un diğer ilçelerinde de yapılacağı belirtildi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026