İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İstanbul'da Gazze için ABD Konsolosluğu'na yürünecek
İşgalci İsrail'in Gazze'deki insanlık dışı saldırıları ve soykırımına karşı İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde yürüyüş eylemi düzenlenecek. Eylem, Pazar günü ikindi namazı sonrası İstinye Mahmut Çavuş Camiî önünden başlayıp ABD Konsolosluğu'nda sona erecek.
Filistin-Gazze 31.07.2025

İsrail, Gazze'ye yönelik katliamlarına devam ediyor. Gazze halkı, tüm dünyanın gözleri önünde işgalle, susuzlukla, açlıkla ve ardı arkası kesilmeyen insanlık dışı saldırılarla karşı karşıya... Askeri, ekonomik ve diplomatik olarak büyük güçlere sahip devletler, hiçbir etkisi olmayan kınamalarla olanları seyrediyor.

Mayıs ayından bu yana İsrail'in insani yardımlara yönelik engellemeleri daha artırması Gazze'deki durumu daha da kötüleştirdi. Açlık sebebiyle şehit olan Gazzelilerin sayısı her geçen gün artıyor... Apertheid rejiminin ABD ile birlikte sürdürdüğü sözde insani yardımlar sırasında, onlarca katliam yaşandı. Günlerdir boğazından yiyecek geçmeyen Gazzeliler, yardım kuyruklarında bombaların ve ağır silahların hedefi oldu. ABD ve İsrail'in sözde yardım dağıtımlarında 1100'e yakın Gazzeli şehit oldu, 10 bine yakın Gazzeli ise yaralandı ya da sakat kaldı. 

7 Ekim 2023'ten bu yana ise şehit olan Gazzelilerin sayısı 70 bine yaklaştı, 146 bin 300 kişi ise yaralandı.

2 milyondan fazla insan, açlık krizi ile karşı karşıya. Çocuklar, açlıktan şehit oluyor...

İHH İnsani Yardım Vakfı ve İslami Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Pazar günü İkindi Namazı'nın ardından İstinye Mahmut Çavuş Camiî önünden ABD Konsolosluğu'na yürüyüş düzenleyecek. 
Yürüyüş ile işgalci İsrail ve ABD protesto edilecek, Gazze halkına destek mesajı verilecek.

Katliamlara, işgale ve soykırıma karşı durmak için, tüm İstanbulluları yürüyüş eylemine davet ediyoruz!  

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 2025’te 18 ülkede 1156 su kuyusu
İHH’dan 2025’te 18 ülkede 1156 su kuyusu
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2025 yılı içerisinde 18 ülkede su kuyuları inşa etti. Yıl içerisinde 1009 adet su kuyusu açılırken, yapımına başlanan 147 su kuyusunun da inşa çalışmaları sürüyor. Vakfın 25 yılda açtığı toplam su kuyusu sayısı ise yeni açılanlarla birlikte 44 ülkede 16 bin 430’a ulaştı.
Su Kuyusu
12.01.2026
İHH, 2025’te yurt içi ve yurt dışında on binlerce yetime ulaştı
İHH, 2025’te yurt içi ve yurt dışında on binlerce yetime ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi, 2025 yılı boyunca yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü faaliyetlerle yetim çocukların eğitim, barınma ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdi.
09.01.2026
İHH 2025’te 16 ülkede 17 bin 370 katarakt ameliyatı yaptı
İHH 2025’te 16 ülkede 17 bin 370 katarakt ameliyatı yaptı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2025 yılında 16 ülkede 17 bin 370 katarakt ameliyatı gerçekleştirdi. Vakıf ayrıca, 51 bin 74 muayene ve 86 bin 674 tarama yaptı. İHH tarafından bugüne kadar yapılan toplam ameliyat sayısı ise 215 bin 510’a ulaştı.
Katarakt
06.01.2026