İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Konya’dan TIR’lar Mavi Marmara şehitleri adına kalktı
İHH-AYDER tarafından "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında toplanan 15 TIR dolusu yardım, Suriye'ye gönderilmek üzere dualarla uğurlandı. Yardım TIR’larına, Mavi Marmara şehitlerinin isimleri verildi.
Suriye 07.02.2014

Mevlana Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yardım TIR’larına, Mavi Marmara'da şehit olan kardeşlerimizin isimlerinin verilmesinin kendisini duygulandırdığını söyledi.

Mavi Marmara olayının, İslam coğrafyasında dönüm noktası olduğunu vurgulayan Başkan Yıldırım, "Dünyada bir şeyler değişti, değişecek de... Biz yaşarken buna şahit olduk, olacağız. İnanıyoruz ki; Mavi Marmara'nın denizdeki yürüyüşü ve şimdi de karada yürüyüşü devam ediyor. Daha çok zalim sistemleri param parça edecek inşallah. 4 yıl geçti hala dünya gündeminde. Neden? Çünkü mazlumların yanındaydık da ondan" dedi.

"Suriye'ye 2 bin 100 yardım TIR’ı"

Yıldırım, Suriye'de yaşananlara kayıtsız kalmadıklarını, iç savaşın çıktığı ilk günden itibaren büyük kampanyalar başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Mazlumların yanındayım' diyen kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Bu arabaları doldurdunuz. 15 tır yardımı hazırladınız, 9 tanesine de Mavi Marmara'da şehit olan kardeşlerimizin adını verdiniz. Şu anda İHH'nın Suriye'ye gönderdiği yardım TIR’larının sayısı 2 bin 100'ü geçti. İnşallah kısa zamanda bunu 3 bine tamamlayacağız. Sınırın iç tarafında ne yazık ki bizden başka doğru dürüst çalışan yok. Halep'i bombalıyor Suriye rejimi. Bir taraftan da IŞİD vuruyor. 4 milyona yakın insan kaçıyor. Nereye gidecek? Sınıra geldiler. Perişan olduk, onların ihtiyaçlarını görmekten. Yetmiyoruz, haykırıyoruz; ey yardım kuruluşları neredesiniz?"

Konuşmanın ardından yapılan duayla yardım TIR’ları, Suriye'ye gitmek üzere yola çıktı.

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı bu yıl Ramazan ayı çalışmaları kapsamında Türkiye dahil olmak üzere 67 ülkede faaliyet gösterdi. Vakıf, yapılan faaliyetlerde 3 milyon 99 bin 227 kişiye ulaştı.
Ramazan
01.04.2025
Deprem yaşanan Myanmar ve Tayland’a İHH’dan acil yardım
Deprem yaşanan Myanmar ve Tayland’a İHH’dan acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Myanmar'da meydana gelen ve komşu ülke Tayland’ı da etkileyen 7,7 ve 6,4 büyüklüğündeki iki depremin ardından acil yardım çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında vakıf tarafından Tayland’da 800 kişiye sıcak yemek dağıtılırken, Myanmar’da da depremden etkilenenlere su ve kuru gıda desteği verildi.
30.03.2025
Türk doktorlardan Gazzeli yaralılara ameliyat desteği
Türk doktorlardan Gazzeli yaralılara ameliyat desteği
Gazze’de ameliyat desteği projesini uygulayan İHH, şu ana kadar 357 ameliyat gerçekleştirdi. Proje kapsamında, ameliyat imkânı bulamayan ve acil tedavi bekleyen binlerce Gazzelinin ameliyat edilmesi hedefleniyor. Projenin uygulandığı hastanede görev yapan gönüllü doktorlardan Prof. Dr. İbrahim Uygun, Gazze’nin çok ciddi desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, “İHH’nın büyük çadır kentler kurduğunu, klinik kurduğunu ve hastanelere çok büyük desteğini bizzat gördüm” dedi.
14.03.2025