Törende bir konuşma yapan İHH Filistin Koordinatörü Mehmet Kaya, “Filistin’in ekonomisine, insanların evlerine ekmek götürmelerine katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize” dedi.
Kaya, meslek edindirme merkezlerinin sayısını artıracaklarını belirterek, “Gazze’nin her yerinde bu merkezleri yaygınlaştıracağız” dedi.
Kaya, ayrıca mezun olan kursiyerlere güzel bir müjde verdi. Mehmet Kaya, mezun olan bütün kursiyerlerin bundan sonra merkezin oluşturmuş olduğu dikiş atölyesini sürekli kullanabileceklerini ve dışarıdan aldıkları işleri gelip bu merkezde yapabileceklerini söyledi.
Kaya, bunun için dikiş makinesi sayısını artıracaklarını kaydetti. Bu habere sevinen kursiyerler, İHH’ya duyarlılığından dolayı teşekkür ettiler.
Konuşmaların ardından 22 öğrenci 3 ay süren eğitimlerinin ardından kurs bitirme sertifikalarını aldılar.