İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kuveyt IICO ve İHH’dan İdlib’e yeni okul
Suriye'nin İdlib ili kırsalındaki Kah köyünde Kuveyt IICO ile İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından inşa edilen 16 derslikli yeni okul hizmete açıldı.
Suriye 07.10.2022

Kuveyt merkezli IICO (International Islamic Charitable Organization) ve İHH İnsani Yardım Vakfı ortaklığıyla Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki Kah köyünde inşa edilen 16 derslikli Risale Ortaokul ve Lisesi eğitime başladı.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle 2012 yılından itibaren irili ufaklı onlarca kampın büyüyerek birleşmesi sonucu oluşan Kerame kamplar bölgesi içerisinde inşa edilen okul binasında, sabahçı ve öğlenci olarak bin 280 öğrenci ders başı yaptı.

"Yoğun bir çalışma içerisindeyiz"

İHH Suriye Çalışmaları Eğitim Koordinatörü Sebahattin Aydın, yeni okul binasının öğrencileri çok mutlu ettiğini söyledi.

Aydın, kamp bölgelerindeki çocukların eğitimden yoksun kalmaması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, ‘‘Kerame kamplar bölgesi içerisinde daha önce inşa ederek hizmete açtığımız 14 derslikli bir okulumuz vardı. Lakin mevcut ihtiyacı tam olarak karşılamıyordu. Bu nedenle Kuveyt merkezli IICO kurumu ve İHH İnsani Yardım Vakfımız bu yeni ortaokul ve lise binasını inşa etti’’ diye konuştu.

img_5311.jpg

"Daha birçok proje hayata geçirmek istiyoruz"

Risale Ortaokul ve Lisesi’nde eğitim alacak öğrencilerin başarılı insanlar olarak yetiştirilmesi amacıyla tüm imkanların seferber edileceğini söyleyen Sebahattin Aydın, şöyle devam etti:

‘‘Suriye içerisinde birçok bölgede vakfımıza ait okullar bulunuyor. Bu okullarda uyguladığımız eğitim programıyla savaşın içerisinde doğup büyüyen çocukları geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Eğitimin steril ve uygun alanlarda verilebilmesi çok önemli. Bu nedenle bugün ilk ders zilinin çaldığı Risale Ortaokul ve Lisesi gibi daha birçok projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Desteklerinden ötürü Kuveyt IICO kurumuna teşekkür ederiz.’’

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Nijer'in başkenti Niamey'e bağlı Goudel bölgesinde inşa edilen Mevlana İdris İlkokulu’nun açılışı yapıldı.
17.04.2024
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
İHH’nın da aralarında bulunduğu Çocuk Hakları Platformu, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, işgalci İsrail’in çocuklara yönelik saldırılarına karşı dünya genelinde güçlü adımlar atılmadığı için saldırılarını daha artırdığı vurgulandı.
Yetim
25.03.2024
Yetimler Gençlere Emanet Projesi 5 yıl daha uzatıldı
Yetimler Gençlere Emanet Projesi 5 yıl daha uzatıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Yetimler Gençlere Emanet Projesi’nin protokolü 5 yıl daha uzatıldı. Protokol, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Emre Topoğlu tarafından imzalandı.
Yetim
21.03.2024