İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kuzey Makedonya’da kız yurdu açıldı
Kuzey Makedonya’da Şule Yüksel Şenler Üniversite Kız Öğrenci Yurdu’nun yeni binası hizmete girdi.
Makedonya 27.10.2022

Kuzey Makedonya’da bulunan Ensar Kültür, Yardımlaşma ve Eğitim Derneği’nin 15 yıldır faaliyet gösteren Şule Yüksel Şenler Üniversite Kız Öğrenci Yurdu’nun yeni binasının açılış töreni gerçekleştirildi. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın öncülük ettiği projeye; Rabve İlim ve Hizmet Vakfı, Ensar Vakfı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Üsküdar Belediyesi ve Eftinija İmpex destek verdi.  

kuzey-makedonyada-kiz-yurdu-acildi-1.jpg

“KALICI ESERLERE YÖNELMELİYİZ”

Açılış töreninde konuşan İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Atalay, 3 gün önce Üsküp’te İHH’nın katkı verdiği bir gençlik merkezinin açılışına katıldıklarını ve bugün de yurt açılışında olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Türkiye kurumlarının Balkan coğrafyasındaki çalışmalarının arttığını ifade eden Atalay, “Kurumlar olarak, orta ve uzun vadede bölgelerin önemli ve acil ihtiyaçlarını ön plana alan kalıcı, akıllı projelere, eserlere yönelmeliyiz” dedi.

kuzey-makedonyada-kiz-yurdu-acildi-5.jpg

Yapılan konuşmaların ardından yurt binasına katkı veren kişi ve kurumlara plaketler takdim edildi.

Açılış, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Mesten’in yaptığı dua ve yurt binasının ziyaret edilmesiyle sona erdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Çok yakında hareket tarihini kamuoyuna duyuracağız”
“Çok yakında hareket tarihini kamuoyuna duyuracağız”
Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze’ye yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak olan filoyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Toplantıda konuşan Us Boat to Gaza’dan Huwaida Araf, “Özgürlük Filosu Hareketi özellikle son 6 aydan bu yana Gazze’de yaşanan katliama karşı kalınan bu sessiz tutumdan dolayı milyonlarca insanın desteğiyle bu yola çıkmaya hazırlandı” dedi. Us Boat to Gaza’dan Ann Wright ise, “Hazırlıklar devam ediyor, çok yakın bir tarihte hareket tarihi ile alakalı kamuoyuna bilgilendirme yapacağız” dedi.
19.04.2024
Beyazıt'ta Gazze için yürüyüş düzenlenecek
Beyazıt'ta Gazze için yürüyüş düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Beyazıt Meydanı'ndan başlayacak ve Ayasofya Camii'nde sona erecek olan "Gazze'yi Unutma" yürüyüşü düzenlenecek.
18.04.2024
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Nijer'in başkenti Niamey'e bağlı Goudel bölgesinde inşa edilen Mevlana İdris İlkokulu’nun açılışı yapıldı.
17.04.2024