İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Lübnan’a sığınan Suriyelilere İHH’dan destek
Suriye’de yaşanan olaylardan kaçarak Lübnan’a sığınan mülteci ailelere İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yardımları devam ediyor. Vadi Melid ve Meşte bölgelerinde zor şartlar altında yaşayan Suriyeli mültec
Lübnan, Ortadoğu, Suriye 01.12.2011

Suriye’de aylar önce başlayan halk hareketleri ara vermeksizin devam ediyor. Sokaklara dökülen Suriye halkı reform taleplerini dile getirirken askerler her gösteriden sonra onlarca sivil insanı öldürüp yüzlercesini gözaltına alıyor. Merkezlerden uzak köylerde ise Suriye halkı baskılardan kaçmak için evlerini terk etmek zorunda kalıyorlar.
 
Suriye halkının evlerini terk ederek sığındığı ülkelerden birisi de Lübnan. 8 aydır şiddet olaylarının durmadığı Suriye’den kaçarak Lübnan’a sığınan aileler çoğunlukla Vadi Halid ve Meşte bölgelerinde bulunuyor. Bu bölgelere sığınan 3500 mülteciye İHH İnsani Yardım Vakfı ilk günden itibaren yardımlarını sürdürüyor.
 
Lübnan’da bulunan İHH ekipleri son olarak Vadi Halid ve Meşte bölgelerine sığınan 250 mülteci aileye gıda ve yemek yapımında kullanmaları için tüp gaz dağıtımı yapıldı. Bölgede bulunan mülteci ailelerin diğer ihtiyaçlarının tespiti konusunda çalışmalarına devam eden İHH ekipleri bu ihtiyaçlara göre yardım çalışmalarına önümüzdeki günlerde devam edecek.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, Ayn el Arab’a (Kobani) yardım ulaştırmaya devam ediyor
İHH, Ayn el Arab’a (Kobani) yardım ulaştırmaya devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ayn el Arab’ın kırsalında bulunan köylerde yaşayan ailelere Fırat Nehri üzerinden kayıklarla yardım ulaştırıyor.
28.01.2026
İHH, Ayn el Arab’da (Kobani) çatışmalardan etkilenen sivillere insani yardım gönderdi
İHH, Ayn el Arab’da (Kobani) çatışmalardan etkilenen sivillere insani yardım gönderdi
Suriye’de yaşanan çatışmalar kapsamında ilan edilen ateşkesin 15 gün daha uzatıldığı bildirildi. Ateşkesin uzatılmasıyla birlikte Ayn el Arab’a doğru insani yardım koridoru açıldı.
25.01.2026
İHH, 2025 yılında Sudan’da 1 milyon 726 binden fazla kişiye ulaştı
İHH, 2025 yılında Sudan’da 1 milyon 726 binden fazla kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2025 yılı boyunca Sudan’da sürdürdüğü insani yardım çalışmalarıyla iç savaştan etkilenen 1 milyon 726 bin 390 kişiye yardım ulaştırdı.
13.01.2026