İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara şehidlerinin kanı zaferin başlangıcı oldu
Filistin Başbakanı Heniyye, yardımlarımızdan ötürü ülkemize teşekkür etti.
Filistin, Filistin-Gazze, Ortadoğu, Türkiye 28.11.2012

Gazze Hükümeti Başbakanı İsmail Heniyye, Türkiye’den gelen yardım kuruluşlarını evinde misafir etti. Türkiye halkına desteklerinden ötürü teşekkür eden Heniyye, “Mavi Marmara’da dökülen şehid kanları bu zaferimizin başlangıcıydı” dedi.

Evinde gerçekleşen görüşmede İsmail Heniyye ilk olarak salonda bulunan bütün misafirler ile tek tek görüşerek hoş geldiniz dedi. Türkiye’den İHH İnsani Yardım Vakfı, Yeryüzü Doktorları ve Cansuyu derneği ekiplerinin hazır bulunduğu ziyarette, ilk olarak Gazze Başbakanı İsmail Heniyye bir konuşma gerçekleştirdi.

Heniyye konuşmasında Türkiye halkına desteklerinden ötürü teşekkür etti ve şunları söyledi: “Türkiye her zaman bizim yanımızda oldu ve olmaya devam ediyor. Türkiye halkı her zaman maddi olarak yanımızda yer aldı. Mavi Marmara’yla beraber kanıyla da Gazze ve Filistin’in yanında olduğunu göstermiştir. Verdikleri desteklerden ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz.”

[video-301] 

Ateşkesin Gazze’nin mutlak zaferi olduğunu söyleyen Heniyye, bu zaferin başlangıcının Mavi Marmara’da dökülen şehid kanları olduğunu belirtti. 2010 yılında Gazze’ye büyük bir saldırıları beklediklerini ancak Mavi Marmara’nın hareketinin bu saldırıları durdurduğunu da sözlerine ekleyen Heniyye şunları söyledi: “Mavi Marmara şehidlerinin kanları Gazze’ye ulaşmıştır. Türkiye, canıyla malıyla bizim yanımızda olmuştur.”

Gazze’de faaliyet gösteren tüm yardım kuruluşlarına teşekkür eden Heniye, “En zor zamanlarımızda hep yanımızda oldunuz. Filistin meselesinin sadece bizim değil tüm ümmetin sorunu olduğunu gösterdiniz. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı ekibi adına konuşan Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel ise, İHH olarak her zaman Gazze ve Filistin’in yanında olduklarını söyledi. Mavi Marmara katılımcılarının, şehid ailelerinin ve gazilerin selamını getirdiklerini söyleyen Güzel, Türkiye halkının her zaman Filistin halkının yanında olduğunu söyledi. Gazze ve Kudüs özgürleşinceye kadar çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Güzel, “Davanız boyunca Rabbim ayaklarınızı sabit kılsın” diyerek dua etti.

Konuşmaların ardından Heniye misafirlerine çeşitli hediyeler verdi.

İHH Gazze Raporu için Tıklayın

[video-295]

Siz de bağışlarınızla vakfımızın Gazze yardım çalışmalarına katkı sağlayın. İstanbul Fatih'teki merkezimizi ziyaret ederek, 0212 631 21 21 numaralı telefondan vakfımızı arayarak, internet üzerinde Online Bağış sayfamızdan veya banka hesap numaralarımız üzerinden bağışlarınızı bize ulaştırabilirsiniz. Tüm operatörlerden GAZZE yazıp 3072'ye kısa mesaj göndererek bölgedeki çalışmalarımıza 5TL katkı sağlayabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022