İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara’da Filistin buluşması
Gazze’deki ambargoyu delmek için satın alınan Mavi Marmara gemisi basına tanıtıldı. Gemide ayrıca istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya farklı kurumlardan yazarlar, aktivistler ve sivil toplum ku
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 13.04.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı, İsrail ambargosu altındaki Gazze halkına insani yardım malzemelerini götürmek için 1 milyon 850 bin TL’ye İDO’dan satın aldığı Mavi Marmara gemisini basın mensuplarına tanıttı.

200 ton ve 1080 kişilik yolcu kapasitesine sahip olan gemi, Mayıs ayında  aktvistler, insan hakları savunucuları, STK temsilcileri, sanatçılar, aydınlar, gazeteciler ve yazarlar olmak üzere 500 kişiyi Gazze’ye taşıyacak.

Yük gemileri ise Gazze’ye ilaç, tıbbi malzeme ve inşaat malzemesi taşıyacak.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile hareketin Avrupa koordinatörü İslam Expo Genel Sekreteri Muhammed Salava, Mavi Marmara gemisinde bir basın toplantısı düzenlediler.

Toplantıya çok sayıda yazar ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılarak destek verdi. Türkiye’de tedavi gören 3 Filistinli yaralı da Gazze’ye gidecek gemiyi gezdiler. Mavi Marmara gemisiyle Gazze’ye gidecek canlı kalkanlar da yolculuk yapacakları gemiyi gezdiler.

Basın toplantısında konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, hareketin arkasında AK Parti hükümetinin olduğunu iddia eden İsrail gazetesi Arutz Sheva’ya, “Bizim arkamızda hiçbir siyasi parti yok. Bize toplumun her kesimin destek veriyor” dedi.

Savaştan sonra ambargonun sürekli derinleştirildiğini ifade eden Yıldırım, “İsrail savaşta hiçbir kuralı tanımadığı gibi, barışta da hiçbir kuralı tanımıyor. Savaşta çocuk ve kadınları öldüren İsrail, şimdi de çocuklara ve kadınlara ambargo uyguluyor. En temel insani malzemelerin Gazze’ye girişine izin vermiyor. Biz inşallah insanlığın ortak vicdanını Gazze’ye taşıyacağız. 1,5 milyon Gazze halkına binlerce ton insani yardım malzemesi götüreceğiz. Gazze’ye 120 kalem ilaç, tıbbi malzeme ve cihaz ile demir ve çimento götüreceğiz” dedi.

Bülent Yıldırım, “Bini aşkın insanla ambargoyu delmek için yola çıkıyoruz. Gazze halkına yardımlarımızı ulaştıracağız. Gazze’ye canlı kalkan olarak gidiyoruz. Bütün planlarımızı Gazze’ye girmek üzere kurduk” dedi.

Yıldırım, 2’si Türkiye’den, 3’ü Avrupa ülkelerinden olmak üzere toplam 8 gemiyle yola çıkacaklarını ifade etti. Yıldırımdan sonra konuşan İslam Expo genel sekreteri Muhammed Salava ise hareketin uluslar arası bir hareket olduğuna dikkat çekti. Hareketin tamamen insani olduğunu belirten Salava, “İsrail ve Mısır’ın herhangi bir engel çıkarmayacağını temenni ediyorum” diye konuştu.

Basın toplantısından sonra farklı kurumlardan yazarlar, aktivistler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle geminin kafeterya bölümünde bir istişare toplantısı yapıldı.

Sarayburnu’nda bekletilen Mavi Marmara gemisi tamir ve bakım için Tuzla tersanesine çekilecek.

İHH’nın 850 bin dolara satın aldığı Türk bandıralı yük gemisi de Haydarpaşa limanında bekletiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024