İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
MotoBosna Sakarya’dan yola çıktı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Srebrenitsa katliamının yıl dönümünde MotoBosna ekibi ile Sakarya’dan Bosna Hersek’e kadar konvoy başlattı. Konvoy başlangıcına Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu katıldı.
Bosna-Hersek 06.07.2017

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile PTT'nin de destek verdiği MotoBosna organizasyonu, Srebrenitsa katliamını gündeme getirmek ve anma törenlerine katılmak için Sakarya’dan yola çıktı. Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Srebrenitsa için yola çıkan motorcuları Sakarya'dan uğurladı.

Konvoy, Sakarya’nın Akyazı ilçesinde bulunan Kenan Sofuoğlu Yarış Pisti’nden başladı. Konvoyun başlangıcını Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu yaptı.

kenan.jpeg

“Bu tarz projelerde olmak her zaman istiyorum”

Konvoy öncesi bir açıklama yapan Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, “Bu projeyle alakalı motorcuların Srebrenitsa Katliamı ile alakalı yollara çıkacağını ve Bosna’ya motosikletlerle beraber gidilecek denildiği zaman, bende tabi ki bu projenin bir kısmında olmak istedim” dedi. Henüz katılma şansı bulunmadığını, kariyerini tamamladıktan sonra bu turlara katılabileceğini söyledi.

“Bu tarz projelerde olmak her zaman istiyorum, özellikle bu çok önemli 1995 yılında yapılan bu katliamda kadın, erkek ve çocuk demeden Müslümanların katledilmiş olduğunu unutmamak, unutturmamak gerek. 11 Temmuz günü 500 civarında motor bekleniyor Bosna’ya. Bende bunlardan biri olmak isterdim ama inşallah ileride olmak isterim. Bu konuda üzerimize düşeni yapmamız gerekir. Ben bugün burada startı vereceğim inşallah. Bizim pistimizde bir tur atacağız ve daha sonrasında da yola çıkacak olan ekibe Sakarya’ya kadar eşlik etmek istiyorum. Bu projede amacına ulaşan bir proje olur ve güzel bir ses getirir inşallah.

Bu projede, bu yolculuğu yapacak olan motorculara da çok teşekkür ediyorum. Çünkü yıllar önce motorcular hep farklı biliniyordu. Ama biz bunu değiştirmeye başladık, inşallah böyle projelerde motorcu arkadaşları daha sık görürüz. Bende bu konuda yolculuk etmeyi çok istedim, o yüzdende bugün burada startı yapıyoruz.”

durmus.jpeg

“Bu sıcaklığı yaşatmak durumundayız”

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın ise yaptığı konuşmada, “Srebrenitsa’yı anma etkinliklerine, Türkiye’den katılıyoruz” dedi. 11 Temmuz 1995 yılında Avrupa’nın göbeğinde, Dünya’nın gözü önünde bir katliam gerçekleştirildiğini söyleyen Aydın, şöyle konuştu:

“Bosna’da 8 bin 372 Müslüman, Boşnak, çocuk, kadın, genç, yaşlı katledildi. Ve tüm dünya buna sessiz kaldı, Birleşmiş Milletler dâhil, Hollandalı askerler dâhil. Ve bu acı hala daha yaşanıyor. Türkiye’den ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 500 motosikletin katılımıyla gerçekleştireceğimiz bir organizasyonu başlatıyoruz. İnşallah Akyazı’da bulunan Kenan Sofuoğlu’nun pistinden startımızı vereceğiz. Bosna-Hersek’e gittiğinizde, Makedonya’ya gittiğinizde Balkanların her köşesine gittiğinizde kendinizden bir parça hissedersiniz. Evleri, sokakları ve insanlarıyla kendinizden bir parça hissedersiniz. Yani Akyazı neyse Pristina öyledir, Hendek neyse Bijeljina öyledir bunu görürsünüz. O yüzden kalbimizi biz oralarda devamlı sıcak tutarak, bu sıcaklığı yaşatmak durumundayız.”

whatsapp-image-2017-07-06-at-16.22.50.jpeg

Fatih’te basın açıklaması

Konvoy, 7 Temmuz Cuma günü İstanbul'da yurdun dört bir yanından gelen motosikletçilerle saat 14:30'da Fatih Camii'nde buluşarak yapılacak basın açıklamasının ardından Bosna'ya doğru yola çıkacak.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023