İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
STK’lardan Suriye eylemi
Suriye’de iktidarın kendi halkına karşı gerçekleştirdiği sert tutum İstanbul’da protesto edildi. İHH, Özgür-Der ve Mazlumder gibi sivil toplum kuruluşları Cuma namazı çıkışında Fatih Cami avlusunda to
Türkiye 29.04.2011

Suriye iktidarının, sivil halka karşı sergilediği orantısız güç İstanbul’da düzenlenen eylem ile protesto edildi. Cuma namazı sonrasında Fatih Camii avlusunda toplanan yaklaşık bin kişi Fevzipaşa caddesi üzerinden kortej halinde yürüyerek Saraçhane parkına geldi. İHH, Özgür-Der ve Mazlumder gibi sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği protesto yürüyüşüne Türkiye’de yaşayan Suriyeliler de katıldı. Grup, yürüyüş esnasında Suriye lideri Beşar Esad aleyhinde dövizler açıp slogan attı.

Kortej halinde Saraçhane parkına gelen kalabalık burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına ilk olarak İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay bir konuşma yaptı. Atalay, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen ‘‘İstanbul’da Suriye Buluşması’’ adlı forumda karara bağlanan Suriye muhalefetinin belirlediği talepleri okudu. Atalay tarafından okunan taleplerde, Suriye halkının, bütün dünya halkları gibi özgür ve onurlu yaşamayı hak ettiği vurgulanarak, ülkede akan kanın bir an önce durdurulması, işkence ve keyfi tutuklamalara derhal son verilmesi, dünya basının da ülkeye girişinin sağlanması istekleri dile getirildi. Atalay’ın ardından Türkiye’de yaşayan bir Suriyeli olan Dr. Hamdi Osmanoğlu kısa bir konuşma yaptı. Osmanoğlu, Suriye’de tam bir katliam yaşandığını dile getirirken yaralıların hastanelere bile götürülemediğini, gidenlerin de infaz edildiğini söyledi. Osmanoğlu’nun ardından Özgür-Der adına Kenan Alpay ve Mazlumder’den Arife Gökkaya’da birer konuşma yaparak Esad’ı lanetlediler. Konuşmaların ardından bazı göstericiler Beşar Esad’ın posterlerini yakarak üzerinde zıpladılar.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024