İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Onbinler Mescid-i Aksa ve Mavi Marmara için tek yürek oldu
İsrail’in Mavi Marmara’ya saldırısının 3. yıldönümünde “Mescid-i Aksa ve Mavi Marmara Yürüyüşü” gerçekleştirildi.
Filistin, Filistin-Gazze, Ortadoğu, Türkiye 01.06.2013

İsrail'in, Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan özgürlük filosuna saldırısının 3. yıl dönümü nedeniyle İstanbul Fatih Camisi'nde anma programı düzenlendi. Programa Türkiye’nin dört bir tarafından on binlerce kişi katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Filistin Adalet Bakanı Atallah Ebu Sibah, Türkiye'nin Filistin direnişinin yanında durmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

"Filistin yolunda Mavi Marmara gemisinde verilen 9 şehidin kanı kanımıza karıştı" diyen Ebu Sibah, "Sizin bu kutlu duruşunuz İsrail'in yok olacağını gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu toprakları tekrar özgürleştirecek olanlar Sultan Fatih'in yolunda gidenlerdir"

Türkiye'nin Filistin konusundaki duyarlılığının, İsrail'in bölgedeki gücünü kırdığını belirten Sibah, "Tüm Filistin toprakları İslam topraklarıdır, bu toprakları tekrar özgürleştirecek olanlar Fatih Sultan Mehmed'in, Selahattin Eyyubi'nin yolundan gidenlerdir" diye konuştu.

"Özgürlük bayrağını Mescid-i Aksa'ya dikeceğiz"

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım da Mavi Marmara olayını "İsrail'in sonunun başlangıcı" olarak nitelendirdi ve Gazze'ye uygulanan abluka kalkıncaya, suçlu İsrail askerleri tutukanıncaya kadar Mavi Marmara'nın karadan yürümeye devam edeceğini, sonrasında ise tekrar Akdeniz'e ineceğini kaydetti.
[videoGaleri-354]

Programa katılan binlerce kişinin kalbinin Filistin, Afganistan, Moro, Keşmir, Patani, Arakan, Çeçenistan, Doğu Türkistan ve dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlarla birlikte attığını belirten Yıldırım, "Mısır'da yürüdük, Tunus'ta yürüdük, Suriye'de yürüyoruz, her yerde yürümeye devam edeceğiz. Sonunda özgürlük bayrağını Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya dikeceğiz" ifadesini kullandı.

"Suriye'den çekilin ki gönlümüzden çıkmayasınız"

İran ve Hizbullah'ın, masum Suriyeli kadın ve çocukları öldüren Suriye rejiminin yanında yer aldığını ifade eden İHH Başkanı Yıldırım şunları ekledi:

"Bizi geçmişte onurlandırdınız ama şimdi katil Esed ile beraber oluyorsunuz. Kadın ve çocukları öldüren Suriye rejiminin yanında yer alıyorsunuz. Suriye'den çekilin ki gönlümüzden çıkmayasınız, gönlümüzden çıkarsanız siz kaybedersiniz"

Anma programının ardından Fatih Camii’nden çıkan 10 binlerce kişi Fevzipaşa caddesinden kortej halinde Edirnekapı’da bulunan Mavi Marmara şehitleri Cevdet Kılıçlar ile Necdet Yıldırım’ın kabirlerine yürüdü. 

Kısmen trafiğe kapatılan caddede, çevik kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemleri eşliğinde yürüyen kalabalık, "Yaşasın Filistin direnişi", "Mavi Marmara onurumuzdur", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" sloganlar attı.
[videoGaleri-353]

Yürüyüşe katılanlar, "Mescid-i Aksa onurumuzdur", "Baas'ın safında duranlar ümmetle aynı safta duramazlar", "Davamızdan vazgeçmeyeceğiz, yaşasın Suriye direnişimiz" yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüşün son bulduğu Edirnekapı Mezarlığı'nda metfun bulunan, Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybeden Necdet Yıldırım ve Cevdet Kılıçlar'ın kabirleri başında Kur'an okundu, dua edildi. Mezarlıkta edilen duanın ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Ankara, İzmir, Sakarya, Balıkesir, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa gibi farklı illerden Mavi Marmara saldırısını anmak için yaklaşık 120 otobüs İstanbul'a geldi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022