İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
‘Oradaydık!’ Belgeseli, İHH Youtube kanalında yayında
Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremin hemen ardından İHH ekipleri arama kurtarma ve yardım çalışmaları için harekete geçti. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da sabahın ilk ışıklarıyla İstanbul’dan deprem bölgesine doğru yola çıktı. İHH Youtube Ekibi, 7 gün boyunca Yıldırım’ı takip ederek koordinasyon sürecini kayıt altına aldı. “Oradaydık!” Belgeseli, İHH Youtube kanalında yayında.
16.02.2023

6 Şubat gecesi saat 04:17’de Türkiye büyük bir depremle sarsıldı. Maraş merkezli yaşanan deprem, 10 ili etkiledi. İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri hemen harekete geçerek saat 05:00’te yola çıktı. Ardından, saat 06:41’de depremzedeler için su ve gıda malzemeleri hazırlanmaya başlandı. 07:16’da ise İHH Arama Kurtarma Ekipleri Kilis’teki enkazlara ulaşıp arama kurtarma çalışmalarına başladı.  

İlk etapta 264 personel ve gönüllüden oluşan 26 farklı İHH ekibi deprem bölgesine sevk edildi. Bugün itibariyle ise 5 bin 453 İHH arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü bölgede yaraları sarmak için var gücüyle çabalıyor.

6 günde 11 lokasyon

Tüm bu olaylar gerçekleşirken, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İstanbul’dan sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yola çıkmıştı bile. Ve ardından 7 günlük süreçte Adana, İskenderun, Reyhanlı, İdlib, Antakya, Kilis, Afrin, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya ziyaretleri gerçekleştirildi. İHH Youtube Ekibi de Bülent Yıldırım’ın koordinasyonunu takip etmek için kendisiyle birlikteydi.

dgcf0179.jpg

İHH Youtube kanalında yayında

Zaman zaman duygusal anlara da şahit olacağınız ve tarihi bir belge niteliği de taşıyan “Oradaydık!” Belgeseli, İHH Youtube kanalında yayında.

İlgili haberler
Tümünü gör
Beyazıt'ta Gazze için yürüyüş düzenlenecek
Beyazıt'ta Gazze için yürüyüş düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Beyazıt Meydanı'ndan başlayacak ve Ayasofya Camii'nde sona erecek olan "Gazze'yi Unutma" yürüyüşü düzenlenecek.
18.04.2024
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Nijer'in başkenti Niamey'e bağlı Goudel bölgesinde inşa edilen Mevlana İdris İlkokulu’nun açılışı yapıldı.
17.04.2024
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
İHH’nın da aralarında bulunduğu Çocuk Hakları Platformu, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, işgalci İsrail’in çocuklara yönelik saldırılarına karşı dünya genelinde güçlü adımlar atılmadığı için saldırılarını daha artırdığı vurgulandı.
Yetim
25.03.2024