İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Ruanda’nın Sesi Radyosuna destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ruanda’da Müslüman nüfusun sahip olduğu tek basın yayın organı olan Afrika’nın Sesi Radyosu’nun tüm teknik donamını yeniledi.
Afrika, Ruanda 18.06.2010

Ruanda bir dönem acıların, ayrılıkların, gözyaşının ve katliamın ülkesi olarak anılıyordu. 1994 yılında yaşanan kabileler arası savaş yüzünden 100 gün içerisinde 1 milyona yakın insan hayatını kaybetti. Tutsi ve Hutu kabileleri arasındaki çatışma dünya tarihinde Ruanda Katliamı olarak yerini aldı. Ruanda toplumu soykırımın oluşturduğu travmayı ve ekonomik sorunları üzerinden atabilmiş değil.

Ruanda’daki Müslümanlar ise azınlık durumunda. Ekonomik durumları yetersiz.

Müslüman nüfusun sahip olduğu tek basın yayın organı başkent Kigali’den yayın yapan Afrika’nın Sesi Radyosu. Radyo aynı zamanda bölgede yaşayan Müslümanların dini bilinçlendirme ve tebliğ çalışmalarında çok etkin bir rol alıyor. Ancak maddi imkânsızlıklardan dolayı radyonun teknik teçhizat eksikliği giderilemiyor. İHH İnsani Yardım Vakfı bu sorunu çözmek için radyonun tüm teknik donamını yeniledi. Raunda’nın Sesi Radyosu yöneticileri, canlı yayında hayırsever Türkiye halkına teşekkür etti.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı, İran’da yaşanan İsrail ve ABD saldırılarının ardından insani krizle karşı karşıya kalan sivil halk için geniş kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı. Daha önce 4 tırı İran’a gönderen vakıf, ilaç, gıda kolisi ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 7 tırı daha ülkeye uğurladı.
14.05.2026
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Lübnan’da 2 Mart 2026’dan bu yana artan İsrail saldırıları neticesinde derinleşen insani krize karşı Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Sadakataşı Derneği organizesinde, İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Vakfı ve Yeryüzü Çocukları Derneği tarafından hazırlanan ve içerisinde acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 38 konteynerlik yardım gemisi, savaş mağduru sivillere umut olmak üzere Beyrut Limanı’na ulaştı.
20.04.2026
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026