İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şam Üniversitesi, Suriye’de Bilim Fuarı düzenledi
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Suriye’nin Azez kentinde kurduğu Şam Üniversitesi'nde öğrenciler bilim fuarı düzenledi.
Suriye 22.08.2024

2015-2016 eğitim öğretim yılında faaliyete giren İHH Şam Üniversitesi, zorlu savaş şartlarına rağmen Azez’de bilim fuarı projesini hayata geçirdi. Fuar iki gün sürdü.

Fuar kapsamında sergilenen projeler, öğrencilerin özgün çalışmalarını ve araştırma becerilerini gözler önüne seriyor. Çevre dostu robotik teknolojilerden sağlık ve biyoteknoloji alanındaki yeniliklere kadar geniş bir yelpazede seyreden projeler, ziyaretçilere önemli bir bilim deneyimi sunuyor.

“Bu fuarı Teknofest gibi düşünebiliriz”

Fuarı ziyaret eden Şam Üniversitesi Mütevelli üyesi ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Kahraman, “Üniversitemizi çok zor şartlarda kurduk. Zorlu bir süreçten geçtik. Çok şükür, savaş ortamında mezunlar verdik ve bugün de böyle büyük bir bilim fuar organize ettik. Mühendislik bölümünde okuyan öğrencilerimiz zor şartlar altında AR-GE nitelikli ürünler ortaya çıkarmışlar. Bu ürünler bölgenin kalkınmasına büyük hizmet edecektir.”

hoca.jpg

Suriye’de bu tarz fuarların daha fazla yangın hale gelmesi gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Yaşar Kahraman “Buradaki bilim fuarını Teknofest organizasyonu gibi düşünebiliriz. Buradaki bölge halkının kalkınması için önemli bir proje. Ayrıca fuarı gezerken liseli öğrencilerin yoğunluğu ve heyecanlı bakışları bizleri sevindirdi.”  

3.jpg

Şam Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Musab el-Cedid de fuarın öğrencileri yeni projeler üretme noktasında teşvik ettiğini ifade etti.

Öğrencilerin, projeleriyle piyasanın ihtiyaçları arasında güçlü bir bağ kurduğunu söyleyen Cedid, "Etkinlik, eğitim planlarına olumlu bir şekilde yansımakta ve mesleki ve teknik çalışma seviyesini yükseltmektedir." ifadelerini kullandı.

ogr.-uyesi.jpg

Mühendislik bölümünde okuyan Cuma Urabi ise “Uzun süredir zihinle kontrol edilebilen bir kol protezi geliştirmeye çalışıyoruz. Amacımız savaşta uzuvlarını kaybedenlerin günlük hayatta daha kolay yaşamalarını sağlamak. Bu projemize destek veren İHH'ya ve hocalarıma teşekkür ederim.”

4.jpg

İki gün süren fuara, ilkokul ve lise öğrencileri başta olmak üzere öğretmenler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Bütün Yönleriyle Yetim” kitabı yayınlandı
“Bütün Yönleriyle Yetim” kitabı yayınlandı
20-22 Ekim 2023 tarihlerinde "Yetim" temasıyla gerçekleştirilen 3. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu’nda sunulan bildiriler, “Bütün Yönleriyle Yetim” ismiyle kitaplaştırıldı.
05.08.2024
İstanbul’da on binlerce kişi Filistinli şehitler için yürüdü
İstanbul’da on binlerce kişi Filistinli şehitler için yürüdü
İHH’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından, işgalci İsrail’in hain saldırısında şehit olan İsmail Heniye ve Filistinli şehitler için yürüyüş düzenlendi. Fatih Camii önünden başlayan ve Beyazıt Meydanı’nda sona eren yürüyüşe on binlerce kişi katıldı.
01.08.2024
Suriye'deki 29 bin 343 yetime nakdi yardım
Suriye'deki 29 bin 343 yetime nakdi yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Sponsorluk Sistemi kapsamında Suriye'deki 29 bin 343 yetim çocuğa sosyal nakdi yardım yaptı.
26.06.2024