İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şam Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde kurduğu Şam Üniversitesi'nden 145 öğrenci mezun oldu.
Suriye 08.09.2022

2015-2016 eğitim öğretim yılında faaliyete giren Şam Üniversitesi'nden zorlu savaş şartlarına rağmen bu sene de 145 öğrenci mezun oldu.
Üniversite’nin Eğitim, Mühendislik, Siyasal Bilimler, İlahiyat - Hukuk ve İktisat - İşletme fakültelerinde bin 800 öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerin 300’ü kız öğrenci. Ayrıca Üniversite’de Yüksek lisans alanında da eğitim veriliyor.

sam-universitesinde-mezuniyet-heyecani-15.jpg

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Rektör Dr. Vadah Recab, “Savaşın ilk gününden bu yana bizleri yalnız bırakmayan Türkiye ve İHH’ya çok teşekkür ediyorum. Bugün çok önemli bir gün. Mezun olan öğrencilerimiz ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacaklar inşallah. Emek veren herkese teşekkür ediyorum.”

sam-universitesinde-mezuniyet-heyecani-16.jpg

Törende konuşma yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Av. Bülent Yıldırım ise “Bugün çok mutlu bir gün yaşıyoruz. Azez’de savaş koşullarında bin bir zorlukla kurduğumuz üniversitemiz dördüncü mezunlarını veriyor. 145 öğrencimiz ile buradan diploma almanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

sam-universitesinde-mezuniyet-heyecani-9.jpg

“İlim olmazsa kurtuluş olmaz”

Türkiye’deki bağışçılara teşekkür eden Bülent Yıldırım; “Bu başarı da sizlerin katkısı büyük. Eğitim çalışmalarımıza desteklerinizi bekliyoruz. Sadece burada değil, dünyanın birçok noktasında eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Somali’de açtığımız Ziraat Fakültesi de çok sayıda mezun verdi. Şu an, mezun olan o öğrencilerimiz tarımsal anşamda Somali’yi ihya ediyor. Yılda üç kere ürün almaya başladık. Bununla birlikte Afganistan’da da okullar açıyoruz. Biz şunu diyoruz: ilim olmazsa kurtuluş olmaz. Buradan gençlere ve ailelere sesleniyorum, okuyun. Cehalete karşı okuyarak, ilim öğrenek galip gelebiliriz. Mezun olan kardeşlerim yolunuz açık olsun, gelecekte ümmet için çalışacağınıza güvenim tamdır.” dedi.  

sam-universitesinde-mezuniyet-heyecani-10.jpg


İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Muhammed Hanefi Kutluoğlu da mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Suriye’de uzun zamandır devam eden bir savaş var. Bizler bu savaşın zor şartlarına rağmen eğitime devam etmeye gayret ediyoruz. Bu mezun olan kardeşlerimiz geleceği inşa edecekler inşallah. Emeği geçen tüm herkese teşekkür ederim.”

Programın sonunda mezun olan öğrencilere diplomaları verildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Beyazıt'ta Gazze için yürüyüş düzenlenecek
Beyazıt'ta Gazze için yürüyüş düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Beyazıt Meydanı'ndan başlayacak ve Ayasofya Camii'nde sona erecek olan "Gazze'yi Unutma" yürüyüşü düzenlenecek.
18.04.2024
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Nijer'in başkenti Niamey'e bağlı Goudel bölgesinde inşa edilen Mevlana İdris İlkokulu’nun açılışı yapıldı.
17.04.2024
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
İHH’nın da aralarında bulunduğu Çocuk Hakları Platformu, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, işgalci İsrail’in çocuklara yönelik saldırılarına karşı dünya genelinde güçlü adımlar atılmadığı için saldırılarını daha artırdığı vurgulandı.
Yetim
25.03.2024