İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somalili 14 çocuğun tedavisi sürüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, TİKA ve THY'nin ortak çalışması ile İstanbul’a getirilen Somalili 14 çocuğun Avicenna Hastanesi’nde tedavileri sürüyor. Somali’de tedavileri mümkün olmayan hasta çocukların il
Afrika, Somali, Türkiye 14.09.2011

Somali’deki açlık ve kuraklığın yoksul bıraktığı bölgelerde yeteri kadar beslenemeyen çocuklar kolay bir şekilde hastalanabiliyor. Sağlık alt yapısının bulunmadığı bu bölgelerde hastalanan çocuklar ise tedavi edilemiyor. Somali’de tedavi edilemeyen aralarında 4 aylık bir bebeğin de bulunduğu 14 çocuğun tedavisi İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Havalimanından ambulanslarla saat 03.30 sıralarında Avicenna Hastanesi'ne getirilen, yaşları 4 ay ile 15 arasında değişen çocuklara 13 refakatçi eşlik ediyor. Hasta çocuklar, gerekli tedavilerin yapılması için aileleriyle birlikte daha önce hazırlanan hasta odalarına yatırıldı. Doktor gözetiminde dinlenen çocuk ve aileleri sabah erken saatlerde yoğun bir tedavi programına girdi.

Hastanede gözetim altına alınan çocuklardan iki tanesi acil müdahale edilmesi gereken hastalardan. Somali asıllı doktor eşliğinde tedavileri süren hasta çocukların arasında doğuştan gelen bazı hastalıklara sahip olanı da bulunuyor. Avicenna Hastanesi doktor, hemşire ve hasta bakıcıları Somalili ailelerin kendilerini yabancı hissetmemeleri için ellerinden gelen gayreti gösteriyor.

Somali'den gelen 14 çocuktan en küçüğü Hani Ahmet, henüz 4 aylık olmasına rağmen yeni doğan çocukların kilo ortalaması olan 3 kilo ağırlığında. Hani Ahmet annesiyle birlikte Türkiye’ye geldi ve tedavi altına alındı. Hani’nin annesi ise en küçük çocuğunu Türkiye’de tedavi ettirmek için diğer 6 çocuğunu geride bırakarak Somali’den ayrıldı. Mogadişu’da 7 çocuğuyla birlikte bir köyde yaşayan anne Fatima, eşinin hayatta olduğunu ancak yiyecek bir şeyler bulmak için genellikle geride bıraktığı çocukların yanlarında olamadığını ve geride kalan çocuklarını Allah’a emanet ettiğini söylüyor.

3 yaşındaki oğlu Abdullah’ın tedavisi için Türkiye’ye gelen Muhammed Şerif Osman 37 yaşında ve İngilizce öğretmeni. 6 çocuğuyla birlikte Mogadişu’ya 13 km uzaklıkta bir köyde yaşıyor. Oğlu Abdullah’ın ise kalp yetmezliği var. Diğer 5 çocuğunu anneleriyle birlikte Mogadişu’da bırakan Muhammed Şerif, Somali’de insanların günde bir kere yemek yediklerini bazı günler hiç yiyecek bulamadıklarını ifade ederken, hallerine şükretmeleri gerektiğini de sözlerine ekliyor.

AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

[video-200]

[video-199]

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024