İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali’ye 7 su kuyusu
Bugüne kadar Türkiyeli hayırseverlerin katkılarıyla 116 su kuyusunun açıldığı Somali’de 7 su kuyusu daha açıldı. Su kuyuları; Lower Shabelle ve Hiran bölgelerinde hizmete açıldı. Kuyulardan 10 bin aile faydalanacak.
Afrika, Somali 16.05.2008

İHH İnsani Yardım Vakfı, su kaynaklarının son derece sınırlı olduğu Afrika’da insanların susuzluk problemine çözüm bulmak için su kuyuları açma projesine devam ediyor.Bugüne kadar 116 su kuyusunun açıldığı Somali’de 7 su kuyusu daha açıldı. Türkiyeli hayırseverlerin bağışlarıyla inşa edilen su kuyuları Lower Shabelle ve Hiran bölgelerinde hizmete açıldı. Su kuyularından 10 bin aile istifade edecek.Kuyuların açılmasından sonra sevinçle kuyuların başında toplanan aileler, açılan kuyular ile hem kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek hem de hayvanlarını sulayabilecekler.  Oldukça mutlu oldukları gözlerinden okunan bölge halkı, bu hayra vesile olan Türkiyeli hayırseverlere dua ettiler.Somali’de açılan su kuyularının isimlerini bağış yapanlar koydu. 7 su kuyusunun isimleri şu şekilde: Bülbülzade Vakfı I; İsmail’in Kuyusu; Serap-Nuri Yaşar Su Kuyusu, Celal-Hüsna-Fikret Genç-Sedat Yerigün, Faruk Ambarcıoğlu Su Kuyusu; Hz. Hatice su kuyuları ve N.K.H 1957.

924 su kuyusu açıldı

İHH İnsani Yardım Vakfı, bugüne kadar Etiyopya, Somali, Burkina Faso, Nijer, Cibuti, Çad, Sudan, Sierra Leone Gine, Bangladeş ve Afganistan’da toplam 924 su kuyusu açtı. 42 su kuyusunu açma çalışmaları da devam ediyor.   

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024