İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Son aile fotoğrafı…
Fahri Yaldız, filo katılım formunda yardımcı olabileceği alanları, elektrik, arama-kurtarma, itfaiye olarak belirtmişti. Fahri Yaldız yolculuğa çıkmadan önce sevenleriyle, yakın dost ve akrabalarıyla
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 30.06.2010

1967 yılında Adıyaman’ın Besni-Başlı köyünde doğan Fahri Yaldız beş erkek kardeşin en büyüğü idi. Küçük yaşta babasını kaybeden Fahri Yaldız ailesinin sorumluluğunu üstlenerek küçük yaşlardan itibaren çalışıp annesine ve kardeşlerine baktı. Yetim olarak büyüyen Yaldız, Filistin’deki yetimlere yardım götürmek için Filistin’e yardım filosuna katıldı. Adıyaman Belediyesi’nde itfaiye personeli olarak çalışan Fahri Yaldız, ufak çaplı kadayıf ve yufka imalathanesi sahibiydi. İmalathanesinden elde ettiği gelirin bir kısmını hayır işleri için kullanan Yaldız, İHH’nın organize ettiği “Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” kampanyasına destek olmak için Adıyaman’da bir kermes düzenlemiş ve hayırsever vatandaşların yardımlarını toplayarak filoya katılmıştı.

Fahri Yaldız, filo katılım formunda yardımcı olabileceği alanları, elektrik, arama-kurtarma, itfaiye olarak belirtmişti. Fahri Yaldız yolculuğa çıkmadan önce sevenleriyle, yakın dost ve akrabalarıyla görüşmüş ve onlardan helallik istemişti. Ailesiyle çektirdiği aile fotoğrafı son fotoğrafı oldu.

Adıyaman’dan Antalya’ya uğurlanırken otobüse binmeden önce annesinden kendisine sıkıca sarılmasını istemiş ve “Hakkını helal et!” diyerek ayrılmıştı. İsrail’in insani yardım filosunda yer alan Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Fahri Yaldız geride dört erkek evlat bıraktı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024