İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Suriye Acil Durum ve Afet Yönetimi Bakanlığı ile protokol imzalandı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Suriye Acil Durum ve Afet Yönetimi Bakanlığı arasında arama kurtarma, ilk yardım ve eğitim alanlarında ortak iş birliği protokolü imzalandı.
Suriye 13.10.2026

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Suriye Acil Durum ve Afet Yönetimi Bakanlığı arasındaki protokol, 13 Ekim Dünya Afet Azaltma Gününde imzalandı. Bakanlık binasında düzenlenen imza törenine, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kars ve Suriye Sivil Savunma Genel Müdürü Münir el-Mustafa'nın yanı sıra vakıf ve bakanlık görevlileri katıldı. 

Protokol zaptında, “Taraflar, arama-kurtarma ve ilk yardım ekipleri için uluslararası kabul görmüş standartlara uygun eğitim programlarının tasarlanması ve uygulanmasında iş birliği yapar.” ifadelerine yer verildi.

3.jpg

Protokol kapsamında, arama kurtarma personeli eğitimlerinin yanı sıra, afet öncesi hazırlık, ilk yardım ve okul ile yerel topluluklarda güvenli davranış konularında ortak toplum eğitim programları uygulanması da planlandı.
4.jpg

13 Ekim "Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü"

13 Ekim tarihi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca 1989 yılında, "Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü" olarak ilan edildi. O tarihten itibaren her yıl 13 Ekim'de düzenlenen faaliyetlerle afet risklerinin tespiti ve azaltılması konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor. 

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’de sınıflar iyilikte yarışmaya devam ediyor
Türkiye’de sınıflar iyilikte yarışmaya devam ediyor
2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, İHH İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bir-Sen iş birliğiyle yürütülen “İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi” okullarda yeniden başladı. 10 yılı aşkın süredir devam eden proje, yeni ders yılında da Türkiye genelindeki öğrenciler arasında dayanışma ve yardımlaşma bilincini güçlendirmeyi hedefliyor.
Ankara, İstanbul
21.09.2026
İyilik Kültür Sanat Merkezi Beyoğlu’nda açıldı
İyilik Kültür Sanat Merkezi Beyoğlu’nda açıldı
İHH tarafından kurulan İyilik Kültür Sanat Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış programına, sanatçılar, sanatseverler ve İHH gönüllüleri katıldı.
19.09.2026
İHH’nın Libya’da inşa ettiği 768 öğrenci kapasiteli okul açıldı
İHH’nın Libya’da inşa ettiği 768 öğrenci kapasiteli okul açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Libya’nın Zaviye şehrinde inşa edilen, 768 öğrenci kapasiteli Al-Zawiyah Okulu’nun açılışı gerçekleştirildi.
18.09.2026