İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Suriye’deki 97 bin 589 kişiye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki binlerce aileye çeşitli yardım malzemeleri dağıtıldı.
01.03.2025

İHH İnsani Yardım Vakfı, "İyilik Soğuk Geçirmez" sloganıyla başlattığı kış yardım kampanyasıyla Suriye'deki savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere destek oldu. Suriye'nin farklı bölgelerinde gerçekleştirilen yardım çalışmaları kapsamında, kamplarda ve çeşitli yerleşimlerde yaşayan ailelere yakacak, mont, çizme, sünger yatak, soba ve battaniye gibi temel ihtiyaç malzemeleri ulaştırıldı. Bu yardımlardan 22 bin 504 aile ve 97 bin 589 kişi faydalandı.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, olumsuz kış koşullarının aileleri olumsuz etkilediğini belirterek, özellikle kamplarda ve enkaz bölgelerinde yaşam mücadelesi veren insanları desteklerini söyledi.

img_1405.jpg

Tosun, "Aralık 2024'te başlattığımız kış yardım kampanyası çerçevesinde, Şubat ayının sonuna kadar yaklaşık 3 aylık dönemde Suriye'nin çeşitli bölgelerindeki kamplarda ve yerleşim alanlarında yaşayan ailelere çeşitli kış yardım malzemeleri ulaştırdık. Kampanya kapsamında Suriye’de 3 bin 100 ton yakacak, 43 bin 713 adet mont, 34 bin 269 çift çizme, 7 bin 613 adet sünger yatak, 3 bin 441 adet soba ve 46 bin 446 adet battaniye dağıttık. Bu yardım malzemeleri, 22 bin 504 aile ve 97 bin 589 kişiye ulaştırıldı." ifadelerini kullandı.

img_6976.jpg

Ramazan ayının gelmesiyle yardım çalışmalarını daha da yoğunlaştırdıklarını belirten Tosun, "Kış mevsiminde olduğu gibi Ramazan ayında da Suriye halkını yalnız bırakmayacağız. İftar, kumanya, bayramlık, zekat ve fitre dağıtımı gibi çeşitli çalışmalarla bölge halkına desteğimiz devam edecek." dedi.

img_7222.jpg

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2011 yılından bu yana Suriye'de yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026
İHH’dan sokakta kalan vatandaşlara bot ve mont desteği
İHH’dan sokakta kalan vatandaşlara bot ve mont desteği
İHH İstanbul Sosyal Yardım Birimi tarafından sokakta kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışması gerçekleştirildi. Çalışma çerçevesinde, bot, mont, battaniye, uyku tulumu ve konserve dağıtımı yapıldı.
İstanbul
03.02.2026