İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Hamalılar ezan yerine tank sesiyle uyandılar
1982'de binlerce insanın katledildiği Hama, Ramazan arifesinde yapılan operasyonla yine kan gölüne döndü. Tanklarla kente giren Suriye ordusu halka kurşun yağdırdı. 'Şebiha' milislerinin de katıldığı
Suriye 01.08.2011

Mart ayından beri çatışmaların devam ettiği Suriye’de  Baas rejimi bu kez büyük bir katliam gerçekleştirdi. Yüksek binaların tepelerinde yerleştirilen keskin nişancılar tarafından bilinçli ve hedef alınarak göstericilerin üzerine ateş açıldı. Suriyeli insan hakları savunucuları hastanelerin yaralılarla dolu olduğunu söylerken katliamın bugün de devam ettiği haberleri geliyor.

Beşşar Esad yönetimine karşı ayaklanmaların devam ettiği Suriye, son zamanların en büyük katliamına sahne oldu. Esad yönetimine karşı Cuma günü yapılan en büyük gösterilerin ardından tank destekli ordu birlikleri, dün sabah Hama kentine girdi. Suriye’de Baas rejimi kuruluşundan buyana pek çok katliam işlemiş ve 1982 yılında da Hama’ya girip yine binlerce masum Müslüman’ın kanını akıtmıştı.

HAMA’DA YENİDEN KATLİAM

Hama’da ağır makinelilerle rastgele ateş açılırken, halkın kurduğu barikatlar da dağıtıldı. Görgü tanıklarına göre, kente dört koldan giren tanklardan çevreye ateş açılırken, askerler halkın kurduğu barikatları kaldırarak iç kesimlere kadar ilerledi. Bir başka görgü tanığı da "keskin nişancılar binalarının ve hapishanenin çatısına çıkarak insan avladı" açıklamasında bulundu. Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu hastanelerde tıbbi yetersizlikler nedeniyle insanların hayatını kaybettiği bildiriliyor. Kentin ana semtlerinde su ve elektrik protestoculara karşı caydırıcılık amacıyla kesildi. Ayrıca sokaklarda toplanmayı bekleyen cesetlerin olduğu ifade ediliyor.

MAHİR, AMCASI GİBİ ELİ KANLI KATİL

Suriye'de güvenlik güçlerinin, başkent Şam'da Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı protesto eden göstericilerin üzerine parça tesirli bombalar attığı ve 42 kişinin yaralandığı belirtildi. Mahir Esad'a bağlı 4. Tümenin Harasta'da konuşlandığı ifade ediliyor. Ayaklanmaların kanlı biçimde bastırılması girişiminin başında Beşşar Esad'ın kardeşi Mahir'in olduğu düşünülüyor. Mahir Esad'ın karşılaştırıldığı amcası Rıfat Esad, 1982'deki ayaklanmayı kanlı bir şekilde bastırmış, olaylarda yaklaşık 40 bin kişi katledilmişti.

KATLİAMA SON VERMELİ VE YÖNETİMİ BIRAKMALI

Ramazan ayında toplu katliam yapmaktan çekinmeyen Baas rejimi, yaptığı bu katliamı kamuoyuna aktaran kişilere de engel olmaya çalışıyor. Dünyayı ayağa kaldıran görüntüler yaşanan insan hakları ihlallerini ve vahşetin boyutlarını ortaya koyuyor.  Hiçbir meşruiyeti kalmayan Suriye Baas rejimi mutlaka bu katliamlara son vermeli ve halkın isteği doğrultusunda yönetimden çekilmelidir. İslam İşbirliği Teşkilatı konuyu ivedilikle ele alarak acil harekete geçmelidir.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024