İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şanlıurfa’da yetim çocuklara oyuncak dağıtıldı
Şanlıurfa'da İHH tarafından düzenlenen "Yetim Dayanışma Günü" etkinliğinde yaklaşık 500 çocuğa oyuncak dağıtıldı.
Türkiye 07.04.2014

Haliliye İmam Hatip Kız Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali İzzettin Küçük, bir ülkenin gelişmişlik seviyesinin, zayıflar ve yetimlere sahip çıkılmasıyla ölçülebileceğini söyledi.

Türkiye'nin son yıllarda yaşlıya ve yetime el uzattığını ifade eden Küçük, zayıflara el uzatmanın sadece devletle sınırlı kalamayacağını vurgulayarak, insanların merhamet duygusunu kaybetmemesi gerektiğini kaydetti.

Şanlıurfalıların ihtiyaç sahibi Suriyelilere de kucak açtığını vurgulayan Küçük, "Birçok bölgede Suriyelilerle ilgili şikayetler gelmesine rağmen Şanlıurfalılar onları bağrına basmış ve şikayetçi de olmamıştır. İHH da en güzel hizmetini yaparak yetimlere sahip çıkıyor. Bu tür dernekler başta İHH olmak üzere bilsinler ki her zaman desteğimiz onlarla olacaktır. Çünkü bizim en büyük davamız insandır. Amacımız gençlerimizi çocuklarımızı aklen ve fikren güçlü yetiştirmektir" diye konuştu.

İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla da kentte yaklaşık 400 yetime düzenli olarak nakdi yardım yapıldığını, her yıl yetimleri bir araya getirerek çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından çocuklar, ilahi ve şiirler okudu. Halat çekme yarışmasının da düzenlendiği etkinlikte, yaklaşık 500 çocuğa içerisinde oyuncak, lokum ve Kur'an-ı Kerim bulunan hediye paketleri dağıtıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022