İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türk milletvekilleri konvoya katıldı
Türkiyeden yola çıkan 5 Ak Partili milletvekili ile Saadet Partisi yöneticileri Arişte bekletilen Filistin Konvoyuna katıldılar. Siyasiler konvoy Gazzeye girinceye kadar kendilerine tanınacak hiçbir a
Avrupa, Filistin, Ortadoğu, Türkiye 05.01.2010

Türkiye’den yola çıkan Ak Parti Milletvekilleri Hüsnü Tuna, Cemal Yılmaz Demir, Mehmet Nil Hıdır, Secarettin Karayağız ve Hasan Murat Mercan Ariş’te konvoya katıldı. Konvoyu kaldıkları otelde ziyaret eden milletvekili, Mısır’ın çıkardığı engelleri aşmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. Milletvekilleri konvoy ile birlikte Gazze’ye girecekler. Konvoy olmadan Gazze’ye girmeme kararı aldılar.  

Milletvekilleri Ariş limanının kapısı önünde bir basın açıklaması yaptılar. Milletvekilleri adına ortak açıklamayı AK Parti Eskişehir Milletvekili ve TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Mercan yaptı. Mercan, insani yardım konvoyuna eşlik etmek için Mısır’a geldiklerini ifade etti. Konvoyun şimdiye kadar çeşitli sıkıntılara maruz kaldığını ifade eden Mercan, “Temennimiz bundan sonra hiçbir sıkıntı yaşanmadan bu konvoyun Gazze’ye girip insani yardım malzemelerini ve araçları teslim etmesidir. Gazze halkı üzerindeki ambargonun kaldırılmasını temenni ediyoruz. Gazze halkı da İsrail, Mısır ve Amerika halkı gibi özgürce yaşamalı” şeklinde konuştu. 

Konvoya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu ve Saadet Partisi GİK Üyesi Mehmet Batuk da Ariş’te katıldı. Temel Karamollaoğlu da Mısır hükümetinin engelleyici tavrını kınayarak bu konvoyun hiçbir siyasi amacının olmadığını tamamen insani kaygılarla Gazze’ye girmek istediğini söyledi. 

Basın açıklamasından sonra milletvekilleri limana giriş yapmak istedi. Mısır polisi hem milletvekillerini hem de konvoy ekibini engelleme girişimlerini sürdürdü. 

Konvoy araçları ise Ariş limanında bekletiliyor. Mısır araçların dışarı çıkarılmasına izin vermiyor. Amerikalıların Mısır’dan satın almış oldukları 57 aracın Gazze’ye girişine de izin vermiyor.  Bu araçlarla ilgili sorunun çözülmesi için girişimler devam ediyor. 

Mısır daha fazla sorun çıkarmazsa konvoyun bu gece Gazze’ye giriş yapması bekleniyor. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024