İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye’den Somali’ye ilk yardım gemisi İHH’dan
Son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşayan Somali’ye Türkiye’den ilk acil yardım gemisini İHH tarafından gönderiliyor. İçerisinde gıda ve tıbbi malzeme bulunan 3000 tonluk yardım gemisi, Zeytinburnu Ze
Afrika, Cibuti, Etiyopya, Kenya, Somali 12.08.2011

Kuzey Afrika’da başlayan kuraklığın insani bir felakete dönüşmesinin ardından tüm dünyada yardım çalışmaları başlatıldı. İHH İnsani Yardım Vakfı, baş gösteren kuraklığın ilk günlerinden bu yana bölgede acil yardım çalışmalarını devam ettiriyor. Vakfımız, bölgeye gönderilmek üzere 3000 tonluk gıda ve ilaç yardımı taşıyacak bir gemi hazırladı. Gemi, yardımların yüklenmesinin ardından Zeytinburnu Zeyport Limanı’ndan Somali’ye hareket edecek.

Türkiye’den bölgeye gönderilecek ilk yardım gemisi olma özelliğini taşıyan “Gazze’’ isimli yardım gemisinin hareketinden önce İHH tarafından Zeytinburnu Zeyport Limanı’nda bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Somali’deki kuraklığın arkasında Batı’nın sömürge siyasetinin bulunduğunu ifade etti. Sömürülerek atıl bir hale getirilen bu insanların kendi kaynaklarını kullanamayacak durumda olduğunu ifade eden Yıldırım, İHH’nın bölgeye sadece yardım malzemesi götürmekle kalmadığını bölgede kalıcı projeler de gerçekleştirdiğini belirtti.

Yıldırım açıklamasında, “Somali’deki partner kuruluşumuz olan Zemzem Foundation ile birlikte sadece sınıra değil Somali’nin her yerine yardım ulaştırıyoruz. Gemimiz Pazar günü yola çıkarak Mersin Limanı’na ulaşacak. Mersin Limanı’ndan da yardım malzemeleri alecek gemimiz sonra da Somali’ye yola çıkacak.” dedi.

Önümüzdeki hafta 4 bin tonluk yeni gemi yola çıkacak

Bu hafta içerisinde 4 bin tonluk  bir başka yardım gemisi daha hazırlayacaklarını ifade eden Yıldırım Gazze gemisi ile ilgili olarak da “Şu an yola çıkacak gemimiz Somali’ye yardımları bıraktıktan sonra körfez ülkelerine gidecek. Gemimizin adı Gazze gemisi, bu geminin alımında körfez ülkelerindeki kardeşlerimizin de katkısı oldu. Körfez ülkelerindeki kardeşlerimiz de Somali için yardım toplamaya başladılar. Gemimiz Somali’den sonra körfez ülkelerine giderek orada toplanan yardımları da kuraklığın sardığı bölgelere götürecek.” şeklinde konuştu ve bölge ile ilgili şu sözleri kaydetti:

“10 yıl önceki kuraklıkta 1 milyon insan sınırlara kaçmıştı, biz oralarda kalıcı projelerin gerçekleştirmesini istiyoruz. Somali’nin kendi kaynaklarının %1’i bile Somali’yi kalkındırmaya kafidir. Bu nedenle özellikle İslam Konferansı Örgütü’nün Somali’nin kendi kendini idare edebilecek duruma gelmesi için çalışmalar başlatması gerekiyor. Biz İHH olarak bölge insanı için meslek edinme kursları açtık, çiftçiliği teşvik eden çalışmaların yanı sıra okul ve eğitim merkezleri açıyoruz.”

Son olarak bölgeye yardım götüren kurumlara teşekkür eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yıllardır edindiği tecrübe ve projelerini bu kuruluşlarla paylaşacaklarını ifade etti.  Türkiye halkının Somali’ye yürekten destek verdiğini belirten Yıldırım, konuya gösterdiği ilgiden dolayı basına da teşekkür etti.

Online Bağış için Tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız.

AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024