İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Uçakla gönderilen yardım Gazze’de
Vakfımızın Pazartesi günü uçakla gönderdiği 38 tonluk ilaç ve gıda yardımı Gazze’ye ulaştırıldı. Son gönderilenlerle toplam gönderilen yardım miktarı 51 ton oldu.
Filistin, Ortadoğu 07.01.2009

Vakfımız İsrail saldırılarında 600’ü aşkın insanını kaybeden Gazze’ye yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Türkiye’den giden yardımlar, Gazze halkının sıkıntılarını bir nebze olsa da gideriyor. Çocuklar için gönderilen süt tozu ile tıbbi araç ve ilaçlar Gazze’de birçok insanın hayata tutunmasını sağlıyor.

 

Mısır'ın Ariş Havaalanı’na inen uçaktaki yardım malzemeleri 7 kamyona yüklenerek Refah Sınır Kapısı’nda hiç bekletilmeden Gazze tarafına geçirildi. Gazze Sağlık Bakanlığı yetkilileri, içinde süt tozu, konserve ve çeşitli ilaçların bulunduğu yardımı teslim aldı.

Son gönderilen 38 tonluk yardım ile birlikte vakfımız tarafından gönderilen yardım miktarı 51 tonu buldu.

Saldırıların başladığı ilk birkaç gün içinde 450 bin YTL tutarında ilaç, tıbbi malzeme, battaniye ve gıda yardımı dağıtan vakfımız ayrıca şehit ve yaralı ailelerine de ilk etapta 200 bin YTL’lik nakdi yardım dağıttı.

Daha sonra içinde ilaç, ameliyat malzemesi, ağrı kesici, sargı bezleri, iğneler vs. olan 13 tonluk tıbbi malzeme Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze Sağlık Bakanlığı’na teslim edildi. 500 aileye de kumanya ve battaniye yardımı yapıldı.


İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı bu yıl Ramazan ayı çalışmaları kapsamında Türkiye dahil olmak üzere 67 ülkede faaliyet gösterdi. Vakıf, yapılan faaliyetlerde 3 milyon 99 bin 227 kişiye ulaştı.
Ramazan
01.04.2025
Deprem yaşanan Myanmar ve Tayland’a İHH’dan acil yardım
Deprem yaşanan Myanmar ve Tayland’a İHH’dan acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Myanmar'da meydana gelen ve komşu ülke Tayland’ı da etkileyen 7,7 ve 6,4 büyüklüğündeki iki depremin ardından acil yardım çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında vakıf tarafından Tayland’da 800 kişiye sıcak yemek dağıtılırken, Myanmar’da da depremden etkilenenlere su ve kuru gıda desteği verildi.
30.03.2025
Türk doktorlardan Gazzeli yaralılara ameliyat desteği
Türk doktorlardan Gazzeli yaralılara ameliyat desteği
Gazze’de ameliyat desteği projesini uygulayan İHH, şu ana kadar 357 ameliyat gerçekleştirdi. Proje kapsamında, ameliyat imkânı bulamayan ve acil tedavi bekleyen binlerce Gazzelinin ameliyat edilmesi hedefleniyor. Projenin uygulandığı hastanede görev yapan gönüllü doktorlardan Prof. Dr. İbrahim Uygun, Gazze’nin çok ciddi desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, “İHH’nın büyük çadır kentler kurduğunu, klinik kurduğunu ve hastanelere çok büyük desteğini bizzat gördüm” dedi.
14.03.2025