İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
"Dünya Yetimler Günü istiyoruz"
İHH İnsani Yardım Vakfı ile İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani İşler Departmanınca "İslam Dünyasında Yükselen Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü" temasıyla hazırlanan 5. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı, Holiday Inn İstanbul Airport Hotel'de başladı.
14.12.2013

Konferansta konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının, İslam dünyasının sorunlarını masaya yatırmak için bir araya gelmesinin önemine değindi.

İslam dünyasının tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar sıkıntı içinde olduğunu dile getiren Yıldırım, şunları aktardı:

"Yüzde 90'lık kesim sıkıntı, yüzde 10'luk kesim ise refah içinde yaşıyor. Bu nedenle israf konusunu ele alıp, israfla mücadele içinde olmalıyız. Günlük ihtiyacımızı karşıladıktan sonra imkanlarımızı başkalarına sunmalıyız. Dünyada kayıtlı 200 milyon yetim var. Ne kadarı organ mafyasına, suç örgütlerine yem oluyor? Bunları düşünmeliyiz ve birşeyler yapmalıyız. Bosna savaşının başladığı günü, Dünya Yetimler Günü olarak ilan ettirmek istiyoruz. Böyle bir gün yok. Dini ne olursa olsun, yetimlerimiz için çalışmalar yapılmasını istiyoruz."

İİT üyesi ülkelerden 200'e yakın sivil toplum örgütü temsilcisinin katıldığı konferansla İslam dünyasındaki sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini arttırmak amacıyla ortak projeler geliştirilmesi, tarihi ve kültürel bağların güçlendirilmesi ve geleceğe yönelik sivil düzeyde ilişkilerin arttırılması hedefleniyor.

Tarihi ve kültürel zemin bağlamında sivil toplum kuruluşlarının ele alınacağı konferansta, İslam coğrafyasında yaşanan siyasi, ekonomik ve kültürel sorunlara dair yakın ve uzun vadede gerçekleştirilmesi gereken projelerle ilgili sivil toplum kuruluşlarının rollerine ilişkin öngörülerde bulunulacak.

İki gün sürecek konferansta, bilimsel sunumlar, tartışma oturumları ve atölye çalışmaları da yapılacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022