İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetim destek coğrafyamız genişliyor
İHH’nın yetim çocuklar için 2007’de uygulamaya koyduğu “Yetim Sponsorluk Sistemi” kapsamında desteklediği yetim sayısı 54 bine ulaşırken geçen yıl itibariyle 7 ülkeyi daha sisteme dahil etti.
DoğuTürkistan, Eritre, Hindistan, Kenya, Romanya, Tunus 12.01.2015

İHH’nın yetim çocuklar için 2007’de uygulamaya koyduğu “Yetim Sponsorluk Sistemi” kapsamında desteklediği yetim sayısı 54 bine ulaşırken geçen yıl itibariyle 7 ülkeyi daha sisteme dahil etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın dünya üzerindeki yetim çocukları destekleyerek yarınlara hazırlayabilmek amacıyla 2007 yılında başlattığı “Yetim Sponsorluk Sistemi” çerçevesinde desteklenen yetim çocukların sayısı 54 bine ulaştı.

Aynı zamanda yetim destek ülkeleri arasına da yenileri katılmaya devam ediyor. 2015 yılı itibariyle İHH yedi yeni ülkeyi daha yetim destek sistemi içerisine dahil etti. Ülkeler şunlar:

AFRİKA: Tunus, Kenya, Eritre
BALKANLAR: Romanya
ORTA ASYA: Doğu Türkistan
ORTADOĞU: İran
GÜNEYDOĞU ASYA: Hindistan

Böylelikle yeni ülkelerin katılımıyla İHH’nın dünya üzerinde yetimlere sürekli destek verdiği ülke sayısı 51’e ulaşmış oldu.

İHH ayrıca yetim çocuklara dönemsel destekler de sunuyor. 2014 yılı içerisinde 250 bini Suriyeli çocuklar olmak üzere 100’ü aşkın ülkede 500 binin üzerinde yetim çocuğa dönemsel destekler sunuldu.

İHH yeni yılda da Mozambik, Fildişi Sahilleri, Senegal, Azerbaycan, Myanmar, Brezilya, Vietnam gibi ülkeleri Yetim Sponsorluk Sistemi’ne dahil etmeyi planlıyor.
 

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı “Hediye Bağışı” projesini başlattı. Sevdiklerine hediye almak isteyenler, projeyle hem sevdiklerini hem de ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.
20.02.2025
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin Lazkiye şehrinin kırsalında Türkmen Dağı’ndaki köylerde yaşayan ailelere, son bir ayda 575 bin adet ekmek dağıtıldı.
19.02.2025
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı; Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’de 50 engelli kişiye akülü tekerlekli sandalye dağıttı.
10.02.2025