İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimler sizi bekliyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yılki Yetim Dayanışma Günleri’ni eylül, ekim ve kasım aylarında icra edecek. Yaklaşık 130 bin yetim ve ailesinin faydalanacağı proje, hayırseverlerin desteklerini bekliyor.
09.04.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl 9’uncusunu icra edeceği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) ile 128 bin 669 yetim ve ailesine iyilik götürecek. 607 projenin gerçekleştirileceği Yetim Dayanışma Günleri; eylül, ekim ve kasım aylarında Türkiye ile birlikte 33 ülke ve bölgede icra edilecek.

YDG kapsamında yetim sponsorlarının da eşlik edeceği İHH ekipleri içerisinde, yurt içi ve yurt dışından STK temsilcileri, eğitimciler, aktivistler, basın ve medya mensupları, edebiyat ve sanat dünyasından isimler, akademisyenler, sağlık görevlileri ve her meslek grubundan gönüllüler yer alacak.

Projelerin gerçekleştirilebilmesi ve yetimlerin mutlu edilebilmesi için hayırseverler; bireysel, kurumsal ya da gönüllü grubu olarak YDG projelerinden birine veya birkaçına destek verebiliyor. Hayırseverler, YDG ve projeler hakkında bilgi almak için 0212 631 21 21 numaralı telefonu arayarak destek vermek istediği proje ile ilgili yetkililerle görüşebiliyor.

Projelerin yapılması planlanan 33 ülke ve bölge

Afrika: Etiyopya, Kenya, Nijer, Somali, Sudan, Tanzanya, Tunus, Benin, Burkina Faso, Mısır ve Ruanda.

Asya: Afganistan, Arakan, Bangladeş, Filipinler (Moro), Kırgızistan, Myanmar, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Tayland (Patani), Endonezya (Açe) ve Hindistan.

Balkanlar: Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Makedonya ve Sırbistan (Preşova)

Ortadoğu: Lübnan, Suriye, Türkiye, Filistin ve Yemen.

sri-lanka-yetim-gunleri-sut-kecisi-dagitimi-ka.jpg

607 proje gerçekleştirilecek

Organizasyon kapsamında uygulanacak projeler arasında ev tamir ve inşası, seracılık, sağmal hayvan dağıtımları gibi sosyal yardım projeleri, sünnet organizasyonu, hijyen paketi dağıtımları, sağlık taraması gibi sağlık yardımı projeleri, okul inşası, kırtasiye dağıtımı gibi eğitim yardımı projeleri, geziler, uçurtma şenlikleri, burs yardımı, şiir, kompozisyon, resim ve bilgi yarışmaları gibi kültürel yardım projeleri öne çıkıyor.

sri-lanka-yetim-gunleri-eglence-programi-14.04.jpg

Yetim Dayanışma Günleri (YDG) nedir?

Yetim Dayanışma Günleri, İHH’nın yetim çalışması yaptığı ülke ve bölgelerin ziyaret edilmesi ile oralarda çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmesiyle icra edilmektedir. İlk olarak 2011 yılında düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri, bu yıla özel olarak sonbahar aylarında uygulanacak.

ydg-yatay.jpg

Kitapçığa ulaşmak için

Detaylı bilgi ve görsellerin yer aldığı 2019 Yetim Dayanışma Günleri Kitapçığı için tıklayınız.

bosna-hersek-yetim-dayanisma-gunleri-eglence-p.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024