İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Zimbabve’de Hz. Ebubekir Camii açılışı yapıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı Zimbabve’nin Mt. Darwin ili Chiutsa kasabasında Hz. Ebubekir Camii’nin açılışını yaptı.
Afrika, Zimbabve 24.08.2012

İHH İnsani Yardım, Vakfı Mt. Darwin ili Chiutsa kasabası halkından yaklaşık 100 ailenin yakın zamanda İslam ile şereflenmesinden sonra bölgede başlattığı camii inşasını tamamladı. Hz Ebubekir Camii, yapılan çalışmalar sonrasında Ramazan Bayramı’nda açıldı. İslamiyetle yeni tanışmış olan insanlar bu camide ibadetlerini yapabilecek.

Nüfusu 13 milyon olan Zimbabve’de İslam’a olan ilgi giderek artıyor. Buna rağmen ülke genelinde hala azınlık durumunda yaşayan Müslümanlar, diğer halklara göre daha sıkıntılı bir yaşam sürerken ihtiyaçları göz ardı ediliyor.

İHH bölge halkının ihtiyaçlarına göre yardım çalışmalarını yürütürken burada kalıcı projeler üretmeye devam ediyor. Hz. Ebubekir Camii’nin açılmasıyla, başta insanların ibadet mekânı ihtiyacının karşılanması, Müslümanlar arasında birlik ve kardeşlik duygularının geliştirilmesi sağlanıyor. Açılışı yapılan cami 278 metrekare kapalı alanda, kadınlar ve erkeklerin ayrı şekilde ibadet edebilecekleri iki bölümden oluşuyor.

Cami’de ibadet dışında, gayrimüslimlere yönelik tebliğ çalışmaları, dini kitap dağıtımı ve konferans benzeri faaliyetleri de yapılması amaçlanıyor.

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
İşgalci İsrail’in şiddetli saldırıları sonucu sağlık tesislerinin tamamına yakınının kullanılamaz hale geldiği Gazze’de insani yardım çalışmalarını sürdüren İHH, önemli bir projeyi hayata geçirdi. Vakıf, saldırılarda ağır hasar gören Şifa Hastanesi’nin Girişimsel Radyoloji Bölümünü kapsamlı bir onarımdan geçirerek yeniden hizmete açtı.
11.09.2026
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026