İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Zimbabve’de Hz. Ebubekir Camii açılışı yapıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı Zimbabve’nin Mt. Darwin ili Chiutsa kasabasında Hz. Ebubekir Camii’nin açılışını yaptı.
Afrika, Zimbabve 24.08.2012

İHH İnsani Yardım, Vakfı Mt. Darwin ili Chiutsa kasabası halkından yaklaşık 100 ailenin yakın zamanda İslam ile şereflenmesinden sonra bölgede başlattığı camii inşasını tamamladı. Hz Ebubekir Camii, yapılan çalışmalar sonrasında Ramazan Bayramı’nda açıldı. İslamiyetle yeni tanışmış olan insanlar bu camide ibadetlerini yapabilecek.

Nüfusu 13 milyon olan Zimbabve’de İslam’a olan ilgi giderek artıyor. Buna rağmen ülke genelinde hala azınlık durumunda yaşayan Müslümanlar, diğer halklara göre daha sıkıntılı bir yaşam sürerken ihtiyaçları göz ardı ediliyor.

İHH bölge halkının ihtiyaçlarına göre yardım çalışmalarını yürütürken burada kalıcı projeler üretmeye devam ediyor. Hz. Ebubekir Camii’nin açılmasıyla, başta insanların ibadet mekânı ihtiyacının karşılanması, Müslümanlar arasında birlik ve kardeşlik duygularının geliştirilmesi sağlanıyor. Açılışı yapılan cami 278 metrekare kapalı alanda, kadınlar ve erkeklerin ayrı şekilde ibadet edebilecekleri iki bölümden oluşuyor.

Cami’de ibadet dışında, gayrimüslimlere yönelik tebliğ çalışmaları, dini kitap dağıtımı ve konferans benzeri faaliyetleri de yapılması amaçlanıyor.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024