İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH, Gazze’de sıcak yemek dağıtımlarına devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırılarına hedef olan Gazze’deki sivillere yönelik sıcak yemek dağıtımlarına devam ediyor.
19.10.2023

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan insani kriz, gün geçtikçe daha da ağırlaşıyor.

2007 yılından bu yana Gazze’de bombalar altında yaşam mücadelesi veren Filistinlilere yönelik insani yardım çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, son saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana da yardım faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

İHH ekipleri, işgalci İsrail’in saldırıları nedeniyle okul, hastane ve uluslararası kuruluşların binaları gibi çeşitli alanlara sığınan siviller için sıcak yemek hazırlayıp dağıtıyor.

İHH’nın aşevi, saldırılarda zarar gördü

Gazze’de bulunan günlük 3 bin kişiye ücretsiz yemek çıkaran İHH Mavi Marmara Şehitleri Aşevi’nin bir kısmı, işgalci İsrail’in saldırıları sonucu zarar gördü. Aşevinin zarar görmeyen kısımlarında yemek hazırlamak için kullanılmaya devam ediyor.

5.jpg

Aşevinin bir kısmının hasar görmesi nedeniyle düşen yemek üretim kapasitesine çözüm olarak saldırılar nedeniyle ailelerin sığındığı çeşitli lokasyonlara İHH tarafından yeni yemek istasyonları kuruldu.

Yeni kurulan yemek istasyonlarında bin 200 kişilik sıcak yemek hazırlanarak İHH ekipleri tarafından Gazze’deki sivillere dağıtılıyor.

4.jpg

Gazze’deki sivil yerleşimlere İsrail saldırıları devam ediyor

Apartheid rejimi işgalci İsrail, 2007 yılından bu yana abluka altında tuttuğu Gazze’ye; 2008, 2014 ve 2021 yılında yoğun saldırılar yapmış, çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail’in Gazze şeridine düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı ise 3 bin 500’ü geçti. Yaralananların sayısı 13 bini buldu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilisi tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in Gazze’deki sağlık hizmetlerine yönelik 51 teyit edilmiş saldırı düzenlendi.

BM verilerine göre ise İşgalci İsrail’in son saldırıları nedeniyle yerinden edilen Filistinlilerin sayısı 1 milyona aştı.

17 Ekim 2023 gecesi Gazze’deki El Ehli Hastanesi’ne İsrail’in düzenlediği saldırı sonucu çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 500 kişi hayatını kaybetti.

İsrail’in uyguladığı ablukayı daha da ağırlaştırması nedeniyle Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde büyük bir insani felaket yaşanıyor.

Destek olmak için

Gazze halkına destek olmak isteyen hayırseverler, tüm operatörlerden GAZZE yazıp 3072’ye kısa mesaj göndererek 10 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına GAZZE yazarak istediği tutarda yardım edebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’nın Suriye’deki terzilik atölyesinde 32 kadın istihdam ediliyor
İHH’nın Suriye’deki terzilik atölyesinde 32 kadın istihdam ediliyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2024 yılında Suriye’nin Azez kentinde açtığı terzilik atölyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İç savaşta eşleri vefat eden 32 kadının istihdam edildiği atölyede üretilen elbiseler, vakfın İyilik Mağazaları aracılığıyla Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İHH, terzilik atölyesinde üretilen ürünler ve Türkiye’den gelen ayni bağışlarla beraber Suriye’de yıllık 2 milyon kişiye elbise dağıtımında bulunuyor.
23.07.2026
Bangladeş'teki Sevgi Yetimhanesi tadilat sonrası yeniden açıldı
Bangladeş'teki Sevgi Yetimhanesi tadilat sonrası yeniden açıldı
İHH'nın Bangladeş'te 2009 yılında açtığı Sevgi Yetimhanesi yapılan tadilat ve yenileme çalışmalarının ardından yeniden açıldı.
17.07.2026
“İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi” kapsamında desteklenen yetim sayısı yüzde 58 arttı
“İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi” kapsamında desteklenen yetim sayısı yüzde 58 arttı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bir-Sen iş birliğiyle yürütülen “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesinin 2025-2026 eğitim öğretim dönemi tamamlandı. Dönem boyunca süren çalışmalar neticesinde, destek verilen yetim sayısında yüzde 58 artış kaydedildi.
06.07.2026