İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gönüllü doktorlarımız Haiti’de
Vakfımız tarafından Haiti’ye gönderilen 3 gönüllü uzman doktor, uzun bir yolculuğun ardından Haiti’ye ulaştı. Genel Cerrahlar Dr. Ali Alemdar ve Dr. Giray Yavuz ile Acil Yardım Hekimi Dr. Ali Yalçın y
GüneyAmerika, Haiti 25.01.2010

Haiti için yola çıkan 8 kişilik ekip 3 gün süren bir yolculuk ve beklemenin ardından bölgeye ulaştı. Dominik Cumhuriyeti üzerinden Haiti’ye giren ekip çalışmalarına başladı. Ekipte bulunan Genel Cerrahlar Dr. Ali Alemdar ve Dr. Giray Yavuz ile Acil Yardım Hekimi Dr. Ali Yalçın, 7.0 şiddetindeki depremle sarsılan Haiti’de yaraları sarmak için kolları sıvadılar. Muayene ve tedaviye başladılar. 

Bu arada İHH, Haiti’ye yönelik yardımlarını sürdürüyor. Bir yandan su ve yiyecek dağıtımları devam ederken diğer taraftan 700 yetim çocuğa 3 öğün sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. İHH, bu yetimler için kalacakları güvenli bir bina temin etme çalışmalarını sürdürüyor. 

Deprem Haiti’nin başkentini ve çevresini yerle bir ederken 100 bin aşkın insan hayatını kaybetti. Yaklaşık 300 bin insan yaralandı. Depremle birlikte Haiti’de yaşanan fakirlik katlanarak kronikleşti. İnsanlar dışarıdan gelen yardımlarla ayakta durmaya çalışıyorlar. Siz de yapacağınız bağışlarla bir insanın yarasını sarabilir, acısızı bir nebze olsun dindirebilirsiniz. 

 


İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024