İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail'e karşı Diyarbakır'da tazminat davası
İstanbul'daki davalar sonrası Anadolu'da da davalar peşpeşe geliyor.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 13.10.2012

6 Kasım’da görülecek olan Mavi Marmara ana davası öncesi İsrail’e karşı maddi ve manevi tazminat davaları açılmaya başlandı. İstanbul ve Kayseri’de geçtiğimiz hafta açılan davaların ardından Diyarbakır’da da saldırı mağduru bir grup tarafından tazminat davaları açıldı.

[video-262]

İsrail askerlerinin Mavi Marmara’ya yaptığı saldırıda ağır yaralan isimlerin de bulunduğu 8 kişi İsrail devletine karşı yaklaşık 5 milyon TL maddi tazminat istemiyle dava açtı.

[video-272]

Mavi Marmara gönüllüsü Ayetullah Tekin, Çelebi Bozan, Mehmet Ali Zeybek, Fikri Karavil, Hüseyin İhsan Yenice, Hüseyin Solmuş, Selahattin Özer, Recep İdikut tarafından davaların açıldığı gün yapılan basın açıklamasında; “Bizler Mavi Marmara gemisinde saldırıya uğrayan aktivistler olarak, Diyarbakır’dan hareket edip gemide şehit edilen kardeşimiz Ali Haydar Bengi’nin, İbrahim Bilgen, Ali Haydar Bengi, Cevdet Kılıçlar, Çetin Topçuoğlu, Necdet Yıldırım, Furkan Doğan, Fahri Yaldız, Cengiz Songür, Cengiz Akyüz ile halen komada olan Uğur Süleyman Söylemez’in yolunu takip etmeye devam edeceğiz. Ne İsrail askerlerinin vücutlarımızda açtığı onlarca mermi yarası ne de zulmü bizi yolumuzdan çevirmedi, çevirmeyecektir” denildi.

[video-269]

Basın açıklamasında ayrıca “Hakkımızı her alanda aramaya devam edeceğiz. Öncelikle kardeşlerimizi şehit eden, arkadaşlarımızı yaralayan ve bizlere zulmeden İsrail yetkilileri hakkında İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan ceza davasını anlamlı buluyor ve biran önce zalimlerin cezalandırılmasını istiyoruz. Asıl amacımız zalimlerin cezalandırılması olmakla birlikte, parayı seven İsrail yetkililerinin zararlarımızı tazmin etmesi yoluyla da cezalandırılmasıdır. Bugün yaralanan kardeşlerimizin bazıları 1 milyon tl., bazı kardeşlerimiz de sembolik tazminat kararı almak için 1 tl tazminat davası açacaklar” ifadelerine yer verildi.

[video-264]

Mavi Marmara gönüllüsü ve saldırı mağduru davacılar İsrail devletinden; Gazze’de hala devam eden deniz ablukasının tamamen özellikle deniz tarafından kalkmasını, İsrail’in işgal ettiği toprakları geri vermesini, İstanbul 7.Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden ceza davasında eklenecek diğer sorumlularla beraber tüm sanıkların cezalandırılmasını, tüm taraflar için her türlü maddi ve manevi zararın tazmin edilmesini, tüm yargı mercilerinden ise hızlı ve adil bir yargılama talep ettiklerini de sözlerine ekledi.

Online Bağış için Tıklayın

Banka Hesap Numaraları için Tıklayın

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024