İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kocaeli’de "10. Yetim Dayanışma Gecesi" düzenlendi
Kocaeli İHH, yılın en uzun gecesinin yaşandığı 21 Aralık’ta “Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenledi. Bu yıl 10’ncusu düzenlenen etkinlik, “Yetimin Gecesi Uzamasın” sloganıyla, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
22.12.2022

Kocaeli İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” düzenlendi. Program, “Yetimin Gecesi Uzamasın” sloganıyla Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

6.jpg

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Kocaeli İHH Başkanı İsmail Yeşildağ yaptı. Yetim Dayanışma Gecesi programının gelenekselleştiğini ifade eden Yeşildağ, katkı sunanlara ve katılımcılara teşekkür etti.

7.jpg

“Hiçbir yetim gözü yaşlı uyumamalı”

Yeşildağ’ın ardından kürsüye gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, sivil toplum ve vakıf çalışmalarının önemine değindi. Büyükakın, “Hiçbir yetim gözü yaşlı uyumamalı. Yetimin gecesi uzamamalı” dedi.

8.jpg

Açılış konuşmalarının ardından, yetimliğin önemini anlatan video gösterimleri yapıldı. Sonrasında program konukları Adem Sevgi, Mustafa Cihat, Mustafa Aygül, Resul Aydemir ve Said Ercan sahneye çıktı. Program, konukların konuşmaları ve seslendirdikleri eserlerle devam etti.   

9.jpg

Nijer ve Pakistan’dan canlı bağlantı

Programda, Nijer’deki yetim eğitim kompleksinde bulunan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Başer ve Pakistan MSAL Yetimhanesi Sorumlusu Meryem Hamdani’yle canlı bağlantı yapıldı.

Programın gerçekleştiği Kocaeli Kongre Merkezi’nin dış salonunda ise, elde edilecek gelirin yetimler yararına kullanılacağı hat sergisi düzenlendi.

11.jpg

133 bini yetim çocuğa sponsorluk

29 yıldır yetimlere yönelik çalışmalar yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, yetimler büyüyüp kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar onlara daima destek olmak; barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için ara vermeden çalışıyor. Böylelikle, yetimlerin yakınlarının yanında kimseye muhtaç olmadan yaşamaları hedefleniyor. İHH, Türkiye dâhil 47 ülkede 133 bini aşkın yetim çocuğu Yetim Sponsorluk Sistemi ile her ay düzenli olarak destekliyor. Ayrıca, 13 ülkede 43 yetimhane, 1 yetim eğitim merkezi ve 1 yetim eğitim köyü de hizmet vermeye devam ediyor.

12.jpg

SMS desteğinde bulunanlar çekilişe hak kazanıyor

21-28 Aralık tarihleri arasında “YETIM” yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL bağışta bulunan bağışçılar, sponsorlar tarafından organize edilen Umre çekilişine katılmaya hak kazanıyor. Ayrıca, salonda bulunan katılımcılar arasından 6 kişi de yapılan çekiliş sonucunda Kudüs ziyareti için bilet kazandı.  

İlgili haberler
Tümünü gör
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İşgalci İsrail Gazze'deki insanlık dışı saldırılarına devam ediyor. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan siviller öldürülüyor. Bu zulme sessiz kalmamak için sizleri her gün düzenlenecek olan oturma eylemine davet ediyoruz.
22.04.2024
İstanbul’da on binlerin katılımıyla “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü
İstanbul’da on binlerin katılımıyla “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu tarafından İstanbul’da “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü düzenlendi. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Beyazıt Meydanı’nda başlayıp Ayasofya Camii Meydanı’nda sona erdi.
21.04.2024
“Çok yakında hareket tarihini kamuoyuna duyuracağız”
“Çok yakında hareket tarihini kamuoyuna duyuracağız”
Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze’ye yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak olan filoyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Toplantıda konuşan Us Boat to Gaza’dan Huwaida Araf, “Özgürlük Filosu Hareketi özellikle son 6 aydan bu yana Gazze’de yaşanan katliama karşı kalınan bu sessiz tutumdan dolayı milyonlarca insanın desteğiyle bu yola çıkmaya hazırlandı” dedi. Us Boat to Gaza’dan Ann Wright ise, “Hazırlıklar devam ediyor, çok yakın bir tarihte hareket tarihi ile alakalı kamuoyuna bilgilendirme yapacağız” dedi.
19.04.2024