İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ruanda’nın Sesi Radyosuna destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ruanda’da Müslüman nüfusun sahip olduğu tek basın yayın organı olan Afrika’nın Sesi Radyosu’nun tüm teknik donamını yeniledi.
Afrika, Ruanda 18.06.2010

Ruanda bir dönem acıların, ayrılıkların, gözyaşının ve katliamın ülkesi olarak anılıyordu. 1994 yılında yaşanan kabileler arası savaş yüzünden 100 gün içerisinde 1 milyona yakın insan hayatını kaybetti. Tutsi ve Hutu kabileleri arasındaki çatışma dünya tarihinde Ruanda Katliamı olarak yerini aldı. Ruanda toplumu soykırımın oluşturduğu travmayı ve ekonomik sorunları üzerinden atabilmiş değil.

Ruanda’daki Müslümanlar ise azınlık durumunda. Ekonomik durumları yetersiz.

Müslüman nüfusun sahip olduğu tek basın yayın organı başkent Kigali’den yayın yapan Afrika’nın Sesi Radyosu. Radyo aynı zamanda bölgede yaşayan Müslümanların dini bilinçlendirme ve tebliğ çalışmalarında çok etkin bir rol alıyor. Ancak maddi imkânsızlıklardan dolayı radyonun teknik teçhizat eksikliği giderilemiyor. İHH İnsani Yardım Vakfı bu sorunu çözmek için radyonun tüm teknik donamını yeniledi. Raunda’nın Sesi Radyosu yöneticileri, canlı yayında hayırsever Türkiye halkına teşekkür etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024