İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’deki kamplara her gün 54 bin ekmek
Suriye’nin kuzeydoğusunda İdlib ili kırsalındaki kamplarda yaşayan sivillere, İHH ile İnsan Charity kurumunun işbirliği ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin fon desteğiyle her gün 54 bin adet ekmek dağıtılıyor.
Suriye 13.12.2022

İHH İnsani Yardım Vakfı ile İnsan Charity kurumunun işbirliği ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin fon desteğiyle uygulanan proje kapsamında, Suriye’nin İdlib ili kırsalında Harbenuş, Maaret Mısrin ve Kefer Yahmul bölgelerindeki çadır kamplarda yaşayan sivillere, her gün 54 bin adet ekmek dağıtılıyor.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, uygulanan proje sayesinde bölgeye hem ekonomik destek sağlandığını hem de ihtiyaç sahiplerinin ekmeği ücretsiz temin edebildiklerini söyledi.

Projenin dört aşamalı olarak uygulandığını belirten Tosun, “İlk etapta İdlib kırsalındaki çiftçilerden buğday satın alınıp bölgedeki değirmende una dönüştürülüyor. Bu unlar, fırında ekmek haline getirilip paketleniyor. Her pakette 6 adet Suriye ekmeği bulunuyor. Toplam 9 bin paket yani 54 bin adet ekmeği, her gün İdlib kırsalında belirlemiş olduğumuz 31 farklı çadır kamptaki 4 bin 200 ihtiyaç sahibi aileye dağıtıyoruz” dedi.

ekmek-dagitimi-5.jpg

Selim Tosun, proje hakkında ayrıca şunları kaydetti:

‘‘Buğdayın temininden başlayıp ekmeğin dağıtımına kadar süren tüm aşamalarda buğday değer zincirini destekleyip dayanıklı geçim kaynaklarına katkıda bulunuyoruz. Ayrıca  ihtiyaç sahibi insanların en temel ihtiyaçlardan birisi olan ekmeğe ücretsiz bir şekilde ulaşmalarını sağlamış oluyoruz.’’

bugday-satin-alimi-2.jpg

İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke genelinde gıda, eğitim, barınma ve sağlık alanlarında insani yardım çalışmaları yürütüyor.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024