İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
ECOSOC HAS 2025’te insani yardımın geleceği ele alındı
Cenevre’de düzenlenen ECOSOC İnsani Yardım Faaliyetleri Segmenti (HAS) 2025 kapsamında gerçekleştirilen yan etkinlikte, insani yardımın yerelleştirilmesi, topluluk liderliği ve adalet temelli yaklaşımlar masaya yatırıldı. İHH Genel Sekreteri Dr. Durmuş Aydın, panelde konuşmacı olarak yer aldı.
Avrupa 21.06.2025

İsviçre’nin Cenevre kentinde 16-20 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen ECOSOC (Economic and Social Council) İnsani Yardım Faaliyetleri Segmenti (HAS) 2025 kapsamında “Localising Humanitarian Response to Advance Solidarity: Centring Community Leadership and Justice-based Approaches” başlıklı yan etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, insani yardım sisteminin dayanışma ekseninde yeniden tanımlanması, yerel toplulukların karar alma süreçlerinde merkezi bir rol üstlenmesi gerektiği vurgulandı. İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Dr. Durmuş Aydın da etkinlikte panelist olarak katılım sağladı. Konuşmasında adalet temelli, yerel odaklı insani yardımın önemine dikkat çekti.

3.jpeg

“Adalet değer değil, uygulama olmalı”

Aydın, konuşmacı olarak katıldığı panelde, “Eğer insani yardımın gerçekten dönüştürücü olmasını istiyorsak, varlık göstermeyi güçle karıştırmayı bırakmalıyız. Yerel aktörlerin daha fazla toplantıya davet edilmeye değil; liderlik etmeye, karar almaya ve kendi şartlarıyla kaynaklara erişmeye gerçekten alan kazanmaya ihtiyaçları var. Bu, koordinasyonun bir kontrol sistemi olmaktan çıkarılıp ortak liderlik kültürüne dönüştürülmesi gerektiği anlamına gelir. Bu, kısa vadeli ve riskten kaçan finansman modellerinden; toplulukların değişen önceliklerine göre şekillenen, güvene dayalı ve esnek finansman modellerine geçilmesi gerektiği anlamına gelir, özellikle uzun süreli ve siyasi olarak hassas krizlerde. Ve bu, adaleti sadece bir değer olarak değil, bir uygulama olarak merkeze almamız gerektiği anlamına gelir. Halk için adalet, insanların kendi ihtiyaçlarını, çözümlerini ve geleceklerini tanımlama gücüne sahip olmasıdır. Bu da aracılar yoluyla değil; halkın sesini, liderliğini ve iradesini tanıyan platformlar aracılığıyla sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

4.jpeg

Son olarak yerel ile küresel arasında köprü olan kuruluşlara seslenen Aydın, “İHH gibi yerel ile küresel arasında köprü kuran kuruluşlara, başkalarının adına konuşmak değil; yerel aktörlerin kendi adlarına konuşabilecekleri ve hareket edebilecekleri koşulları desteklemek gibi bir sorumluluk düşüyor” ifadelerini kullandı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH koordinatörlüğündeki Erasmus+ DigiTeachers Projesi tamamlandı
İHH koordinatörlüğündeki Erasmus+ DigiTeachers Projesi tamamlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın koordinatörlüğünde, Belçika’dan EuroActiva ve Yunanistan’dan InPlantet ortaklığıyla yürütülen Erasmus+ KA153 DigiTeachers Projesi başarıyla tamamlandı.
12.08.2025
Yüz binler İstanbul’da Gazze için yürüdü
Yüz binler İstanbul’da Gazze için yürüdü
15 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Filistin’e Destek Platformu tarafından “Gazze’ye Umut Işığı Ol!” sloganıyla yürüyüş eylemi gerçekleştirildi. Yüz binlerce kişinin fenerlerle yaptığı yürüyüş, Beyazıt’tan başlayarak Ayasofya-i Kebir Camiî Şerifi önünde sona erdi.
10.08.2025
STK’lar Gazze için basın açıklaması yaptı
STK’lar Gazze için basın açıklaması yaptı
Filistin’e Destek Platformu’nu oluşturan 15 sivil toplum kuruluşu, Gazze’de yapılan soykırıma karşı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın toplantısında, 9 Ağustos Cumartesi günü yapılacak olan yürüyüş için çağrıda bulunuldu.
İstanbul
07.08.2025