İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye’den Nijer’e büyük yetim eğitim kompleksi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Batı Afrika ülkesi Nijer’de inşa edilen Dinç Ailesi Yetim Eğitim Kompleksi’nin açılışı yapıldı. 16 bin metrekarelik alana kurulu kompleksin içerisinde; cami, yetimhane, ilkokul, ortaokul, lise ve sağlık ocağı bulunuyor.
Nijer 27.12.2022

Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Nijer’de gıda ve barınma imkânlarının yanı sıra eğitim ve sağlık olanakları da oldukça kısıtlı. Nijer, sağlık altyapısının yetersizliğinin sebep olduğu ölümlerin en fazla yaşandığı ülkelerden biri. Ülkede her 10 bin kişiye 1 doktor ve 6 hemşire düşerken, eğitim imkânları da ihtiyaca cevap veremiyor. Nijer’de farklı sebeplerle yetim kalmış on binlerce çocuk bulunuyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, ülkedeki yetimlere kendi ayakları üzerinde duracak yeterliliğe ulaşıncaya kadar destek olmak, eğitimlerini sağlamak ve onları aile şefkati ile hayata hazırlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

İHH tarafından son olarak, Nijer’in başkenti Niamey'e 10 kilometre uzaklıktaki Kollo bölgesinde inşa edilen Dinç Ailesi Yetim Eğitim Kompleksi’nin açılışı yapıldı. Kompleksin açılışına, Türkiye’nin Niamey Büyükelçisi Özgür Çınar, Nijer Kadınların Teşviki ve Çocukların Korunması Bakanı Allahoury Aminata Zourkaleini, İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç, İHH Yönetim Kurulu Üyeleri Emre Kaya ve Reşat Başer, bağışçı Adnan Dinç, vakıf yöneticileri, yerel yetkililer ve bölge halkı katıldı.

16 bin metrekarelik alana kurulu

Bölgede yaşayan binlerce kişinin istifade edebileceği kompleksin içerisinde; 120 yetim çocuğun kalacağı yetimhane, camii, toplam 650 öğrenci kapasiteli ilkokul, ortaokul ve lise yer alıyor. Komplekste ayrıca, yetimlere ve bölge halkına hizmet sunacak sağlık ocağının yanı sıra misafirhane ve idari bina bulunuyor.

5.jpg

Öte yandan kompleksin su ihtiyacının karşılanması amacıyla açılan 20 ton kapasiteli depolu su kuyusu da hizmet vermeye başladı.  

Dinç Ailesi Yetim Eğitim Kompleksi, toplam 16 bin metrekare büyüklüğünde bir alana kurulu bulunuyor.

turkiyeden-nijere-buyuk-yetim-egitim-kompleksi.jpg

Destek olmak için

İHH aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki yetimlere destek olmak isteyen bağışçılar, “YETIM” yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına YETIM yazarak istediği tutarda yardım edebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Nijer'in başkenti Niamey'e bağlı Goudel bölgesinde inşa edilen Mevlana İdris İlkokulu’nun açılışı yapıldı.
17.04.2024
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
İHH’nın da aralarında bulunduğu Çocuk Hakları Platformu, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, işgalci İsrail’in çocuklara yönelik saldırılarına karşı dünya genelinde güçlü adımlar atılmadığı için saldırılarını daha artırdığı vurgulandı.
Yetim
25.03.2024
Yetimler Gençlere Emanet Projesi 5 yıl daha uzatıldı
Yetimler Gençlere Emanet Projesi 5 yıl daha uzatıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Yetimler Gençlere Emanet Projesi’nin protokolü 5 yıl daha uzatıldı. Protokol, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Emre Topoğlu tarafından imzalandı.
Yetim
21.03.2024