İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yangında yüzü yanan Fatıma’ya tedavi desteği
Suriye'de 2019 yılında ailesiyle birlikte kaldıkları çadırda çıkan yangın sonucu vücudunda yanıklar oluşan Fatıma'nın yüzünde derin yaralar oluştu. İHH İnsani Yardım Vakfı, Fatıma ve ailesine sürpriz yaparak onları yeni evleriyle buluşturdu ve Fatıma'nın tedavisini başlattı.
Suriye 23.05.2022

Suriye'deki savaş nedeniyle 2014 yılında Azez'deki İsyane Kampına göç etmek zorunda kalan Fatıma Bakkur (11), 4 kardeşi ve anne babasının yaşadıkları çadırda 2019 yılında soba kazası sonucu yangın çıktı.

Bu yangında Fatıma'nın yüzü yandı ve vücudunda derin yaralar oluştu.

Tedavisi devam ediyor

Yardım dağıtımı sırasında Fatıma'yı gören İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilileri, hikayesini öğrenmek için küçük kızın çadırını ziyaret etti.

Fatıma ve ailesi için sürpriz yapan İHH, 1 hafta önce onları yeni evleriyle buluşturdu. Öte yandan yüzünden ameliyat olması gereken Fatıma'nın tedavisi de İHH'nın desteğiyle devam ediyor.

89423749823.jpg

“Sürprizi gördüğümde çok mutlu oldum”

Bir evleri olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Fatıma, "Çadırımız yandığında yüzüm de yandı. Beni okula almadılar. Bir evimiz olmadığı için çok zor durumdaydık ama bize yaptıkları sürprizi gördüğümde çok mutlu oldum. Artık bir evimiz var, tedavim de başladı. Ben de artık herkes gibi görünebileceğim, diğer çocuklarla birlikte okula gidebileceğim" ifadelerini kullandı. Çadırdaki kaza sonucu yanan kızının tedavi edilmesini her şeyden çok istediğini söyleyen Fatıma'nın annesi ise, "Kampta çok kötü durumdaydık, elektrik ve su yoktu durumumuz çok kötüydü. Yangında 8 yaşında olan kızımın yüzü yandı, ameliyat olması gerekiyordu. Hayırseverlerin desteğiyle İHH bizim için ev yaptı, Allah razı olsun." dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024