İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yemenli kanser ve diyaliz hastalarına yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Yemen’in başkenti Sana’da 234 kanser ve diyaliz hastasının 3 aylık gıda ve ilaç ihtiyacını karşıladı.
Yemen 13.09.2018

Yemen yedi yıldır ciddi bir siyasi ve insani krizle karşı karşıya. Çeşitli aktörlerin dâhil olduğu ülkedeki krizde çözüme dair halen kayda değer bir gelişme bulunmuyor. Mevcut iç karışıklık ve siyasi istikrasızlık sebebiyle ekonomik ve sosyal yapı durma noktasına geldi. Kamu kurumları, aylardır vatandaşlara yeterli hizmeti ulaştıramazken İHH İnsani Yardım Vakfı insani krizin yaşandığı ülkede mağdur ailelere yönelik yardım projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamda hayırseverlerin destekleriyle İHH, Yemenli 234 hastaya insani yardımda bulundu.

Başkent Sana’da Yemenli Daruşşakafa Yardım Kurumu’nun işlettiği ve İHH’nın destek verdiği Yemen Hasta Bakım Merkezi’nde toplam 234 kanser ve diyaliz hastasına 3 aylık gıda ve ilaç yardımı yapıldı. Yemen Hasta Bakım Merkezi’nde hastaların; barınma, gıda ve ilaç ihtiyaçları karşılanıyor. Projenin devam edebilmesi ve hastalara olan desteğin sürdürülmesi için ise hayırseverlerin destekleri bekleniyor.

img_0787.jpg

Yemen’de insani durum

Yemen’de artan şiddet olaylarından ötürü bir çok sektör gibi sağlık sektörü de ciddi oranda yıprandı ve özellikle ücra köşede kalan sağlık merkezleri hizmet veremez hale geldi. Bundan kaynaklı Yemen'nin bir çok şehrinden insanlar tedavi için Sana'ya gelmekte ve burada hizmet vermeye devam eden hastanelerde tedavilerini yaptırmaya çalışıyor. Fakat imkanı olmayan birçok hasta tedavi için geldikleri Sana'da uzun süre kalmaları gerekirken kalacak yerleri olmadığından ve maddi imkanları da sınırlı olduğundan ya hastane bahçesinde ya parkta ya da barakalarda kalmak zorunda. Hatta kimi hastaların geri giderek dinlendikten bir müddet sonra tekrar tedavi için gelmesi gerekiyor. Bazı hastalar ise Sana’da kalıyor ve hiç evine geri dönmeden sokaklarda yatarak tedavi tarihini bekliyor. Hastalar bunun nedenini maddi imkansızlıklar olduğunu ifade ediyor.

img_2040.jpg

Yardımların sürmesi için

İHH aracılığıyla Yemenlilere yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, YEMEN yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Yine İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine YEMEN koduyla bu yardımlara destek olabiliyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024