İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yeryüzünün şefkat eli “Anne”
İHH yetim çalışmaları 35 ülkede aralıksız devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın katkılarıyla açılan Açe İstanbul Yetimhanesi yetkilileri, yetimhanenin yakın çevresinde bulunan Cot Suruy ve Meuloya
Endonezya 24.11.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından inşa edilen İstanbul Yetimhanesi bölgede bulunan yetim çocuklara sahip çıkıyor. Yetimhane yetkilileri, bölgedeki yetim ailelerine destek verirken, çocukların gelişimi için de ailelerle iletişimi sürdürmeye önem veriyor. Toplam 17 aileyi ziyaret ettiklerini söyleyen Açe İstanbul Yetimhanesi sorumlusu Reşad Başer gittikleri evlerde ailelerin zorlu yaşam koşullarına tanık olduklarını ifade etti. Başer gözlemlerini şu sözlerle aktardı:

“Anne Nursyidah, eşi vefat ettikten sonra 7 çocuğuna hem anne hem baba olmuş. Nursyidah, komşularına çamaşır yıkmaya ve tarla işlerine giderek ailesinin geçimini sağlıyor. Bir başka anne Salmi, kısa bir süre önce eşini kaybetmiş. Trafik kazasında yaralanan eşi hastaneden yeni bir hastalıkla ayrılmış ve bir süre sonra vefat etmiş. Anne Ernawati ise, tsunami dalgaları arasından sıyrılan eşini, sonrasında yakalandığı hastalıkta toprağa vermiş. Buradaki anneler zorlu yaşam koşullarına rağmen çocukları için güçlü bir şekilde hayata tutunuyorlar.”

Açe İstanbul Yetimhanesi yetkilileri gerçekleştirdikleri ziyaretlerde aileler hakkında bilgi aldıktan sonra ayni ve nakdi yardımlarda da bulundu.

Endonezya - Açe'de 2004 yılında meydana gelen tsunamide binlerce kişinin hayatını kaybetmesinden sonra İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından inşa edilen ve hizmetleri artarak devam eden İstanbul Yetimhanesi bölgede bulunan yetim çocukları ve ailelerini destekliyor. 

Online Bağış için Tıklayın

Banka Hesap Numaraları için Tıklayın

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024