İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Yetimler sizi bekliyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yılki Yetim Dayanışma Günleri’ni eylül, ekim ve kasım aylarında icra edecek. Yaklaşık 130 bin yetim ve ailesinin faydalanacağı proje, hayırseverlerin desteklerini bekliyor.
09.04.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl 9’uncusunu icra edeceği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) ile 128 bin 669 yetim ve ailesine iyilik götürecek. 607 projenin gerçekleştirileceği Yetim Dayanışma Günleri; eylül, ekim ve kasım aylarında Türkiye ile birlikte 33 ülke ve bölgede icra edilecek.

YDG kapsamında yetim sponsorlarının da eşlik edeceği İHH ekipleri içerisinde, yurt içi ve yurt dışından STK temsilcileri, eğitimciler, aktivistler, basın ve medya mensupları, edebiyat ve sanat dünyasından isimler, akademisyenler, sağlık görevlileri ve her meslek grubundan gönüllüler yer alacak.

Projelerin gerçekleştirilebilmesi ve yetimlerin mutlu edilebilmesi için hayırseverler; bireysel, kurumsal ya da gönüllü grubu olarak YDG projelerinden birine veya birkaçına destek verebiliyor. Hayırseverler, YDG ve projeler hakkında bilgi almak için 0212 631 21 21 numaralı telefonu arayarak destek vermek istediği proje ile ilgili yetkililerle görüşebiliyor.

Projelerin yapılması planlanan 33 ülke ve bölge

Afrika: Etiyopya, Kenya, Nijer, Somali, Sudan, Tanzanya, Tunus, Benin, Burkina Faso, Mısır ve Ruanda.

Asya: Afganistan, Arakan, Bangladeş, Filipinler (Moro), Kırgızistan, Myanmar, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Tayland (Patani), Endonezya (Açe) ve Hindistan.

Balkanlar: Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Makedonya ve Sırbistan (Preşova)

Ortadoğu: Lübnan, Suriye, Türkiye, Filistin ve Yemen.

sri-lanka-yetim-gunleri-sut-kecisi-dagitimi-ka.jpg

607 proje gerçekleştirilecek

Organizasyon kapsamında uygulanacak projeler arasında ev tamir ve inşası, seracılık, sağmal hayvan dağıtımları gibi sosyal yardım projeleri, sünnet organizasyonu, hijyen paketi dağıtımları, sağlık taraması gibi sağlık yardımı projeleri, okul inşası, kırtasiye dağıtımı gibi eğitim yardımı projeleri, geziler, uçurtma şenlikleri, burs yardımı, şiir, kompozisyon, resim ve bilgi yarışmaları gibi kültürel yardım projeleri öne çıkıyor.

sri-lanka-yetim-gunleri-eglence-programi-14.04.jpg

Yetim Dayanışma Günleri (YDG) nedir?

Yetim Dayanışma Günleri, İHH’nın yetim çalışması yaptığı ülke ve bölgelerin ziyaret edilmesi ile oralarda çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmesiyle icra edilmektedir. İlk olarak 2011 yılında düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri, bu yıla özel olarak sonbahar aylarında uygulanacak.

ydg-yatay.jpg

Kitapçığa ulaşmak için

Detaylı bilgi ve görsellerin yer aldığı 2019 Yetim Dayanışma Günleri Kitapçığı için tıklayınız.

bosna-hersek-yetim-dayanisma-gunleri-eglence-p.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026