İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Duru bebek nasıl kurtuldu?
Ahmet Türkmenoğlu 15.02.2023

Suriye’de yardım çalışması yapmak için Gaziantep’ten Azez’e doğru gidiyordum. Otobüs birden sağa sola savruldu. Ne olduğunu anlamadık. Biraz ileride yol çöktü. Deprem olduğunu anladık. Hemen arama kurtarma birimindeki arkadaşlarımla haberleştim ve Gaziantep’e dönmek için otobüsten indim. Sırtımda çantayla 4-5 kilometre koştum. Nihayet bir TIR şoförü yanaştı. Durumu anlatınca beni Antep’in girişine kadar götürdü. Ama hızlıca binaların yıkıldığı bölgelere ulaşmam gerekiyordu. Kendimi bir arabanın önüne attım ve durumu anlattım. Beni götürmeye çalışıyordu ama trafik kilitlendi. İndim ve tekrar koşmaya başladım. O sırada ekip arkadaşım Ali abiyi gördüm. Arabasını park etti, ailesini bıraktı ve AFAD’la iletişime geçtikten sonra enkaz bölgesine geçtik.

406223565039.jpgAhmet Türkmenoğlu, İHH Arama Kurtarma Eğitmeni

Bir bina enkazında çalışmalara başladık. Birkaç kişiden ses geliyordu. Ama birden, diğerlerinden farklı bir ses duydum. Bebek sesi. Hemen oraya gittim. Bir bebeğin teyzesiyle birlikte sıkıştığını gördüm. Hemen kurtarma çalışmalarına başladık. Zor bir yerdeydi. Çok şükür, saatler sürse de Duru bebeği kurtardık. Hiçbir şeyi yoktu, çok sağlıklıydı. Teyzesi kendisini ona siper etmiş, yaralanmıştı. İkisini de kurtardık. Kurtarma çalışmaları yaparken ardarda artçı depremler oluyordu. Günlerdir enkazdayım. Tüm arkadaşlarım yoruldu ama fedakarca çalışmaya devam ediyorlar.

Ahmet Türkmenoğlu, İHH Arama Kurtarma Eğitmeni

Arama kurtarma ve acil yardım ekiplerimiz deprem bölgesinde çalışmalarına devam ediyor. Siz de tüm çalışmalara destek olabilir, yaraların sarılmasına vesile olabilirsiniz.

Depremzedeleri yalnız bırakmayalım