İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Eyüpsultan'da Gazze'ye destek yürüyüşü
Apertheid rejimi İsrail’in Gazze’deki işgal ve soykırımına karşı İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde yürüyüş düzenlendi. Edirnekapı Mihrimah Sultan Camiî önünden başlayan ve Eyüpsultan Meydanı’nda sona eren yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Katılımcılar, Filistin’e destek mesajı verdi, ateşkes çağrısı yaptı.
Filistin, Filistin-Gazze 23.05.2024

Gazze'deki İsrail işgalinin bitmesi ve Filistin'in özgürlüğü için düzenlenen eylem, akşam namazının ardından Edirnekapı Mihrimah Sultan Camiî’nin önünden başladı. Biraraya gelen binlerce katılımcı, kortej halinde Eyüpsultan Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca, “Katil İsrail Filistin’den Defol, Free Free Palestine, Katil İsrail İşbirlikçi ABD, Nehirden Denize Özgür Filistin” sloganları atıldı, tekbirler getirildi.

Güzergâh üzerinde yürüyüşe denk gelen vatandaşların da destek verdiği eylemin katılımcı sayısı varış noktasına kadar sürekli arttı.

“İsrail sivilleri hedef alıyor”

Yürüyüşün varış noktası olan Eyüpsultan Meydanı'ndaki program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından katılımcılara hitap eden İHH İstanbul İl Başkanı Mehmet Kesmen, savaşın 7 Ekim’de başlamadığını, İsrail’in on yıllardır Filistin’de katliamlarda bulunduğunu hatırlattı. Kesmen, “Camiler, okullar, hastaneler, sivil yerleşim alanları bombalanıyor. Kadınlar, çocuklar ve siviller öldürülüyor. Buradan en başta zalim Netanyahu’ya, İsrail’i bir yahudi olarak ziyaret ediyorum diyen ABD Dışişleri Bakanı Blinken’a, ABD'ye ve Başkanı Biden’a sesleniyoruz. Tarih, çok zalimler gördü. Ama hiçbiri abad olamadı. Hepsi tarihin karanlık sayfalarına gömüldüler. Siz de amacınıza ulaşamayacaksınız. Yaptıklarınızın bedelini er ya da geç ödeyeceksiniz ve bebek katilleri olarak anılacaksınız” dedi.

mehmet-kesmen.jpg

“Tüm ülkelerden Filistin’i devlet olarak tanımalarını bekliyoruz”

İslam İşbirliği Teşkilatı’na çağrıda bulunan Kesmen, “Bu ateşi üfleyerek söndüremezsiniz. Eğer derhal ateşkes olmazsa ve insani yardım koridoru açılmazsa askeri müdahale de dahil olmak üzere birçok seçeneği masaya yatırmanızı bekliyoruz. Tüm dünya ülkelerine seslenmek istiyorum. Bu hafta İspanya, Norveç ve İrlanda’nın aldığı kararı almanızı ve Filistin’i devlet olarak tanımanızı bekliyoruz. Buradan Türkiye halkına da seslenmek istiyorum. Filistin ve Gazze halkının yanında olma sorumluluğumiz var. Türkiye’nin savunmasının, Libya’dan, Irak’tan, Suriye’den, Filistin ve Gazze’den başladığını asla unutmayalım” ifadelerini kullandı.

Eylem, Filistin’in ve mazlum coğrafyaların özgürlüğü için yapılan duanın ardından sona erdi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Good Neighbors International, İHH’yı ve deprem bölgelerini ziyaret etti
Good Neighbors International, İHH’yı ve deprem bölgelerini ziyaret etti
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın partner kuruluşlarından Güney Kore kuruluşu Good Neighbors International (GNI), İstanbul’da ve deprem bölgelerinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.
08.06.2024
On binler Pendik’te işgalci İsrail’i lanetledi
On binler Pendik’te işgalci İsrail’i lanetledi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, işgalci İsrail’in Gazze’de 8 ayı aşkın süredir devam eden soykırımına karşı yürüyüş düzenlendi. Pendik Marmaray İstasyonu önünden başlayıp 100. Yıl Çocuk Parkı’nda sona eren yürüyüşe katılan on binlerce kişi, Filistin’e destek mesajı verdi.
08.06.2024
“İHH olarak Kurban Bayramı hazırlıklarımızı tamamladık”
“İHH olarak Kurban Bayramı hazırlıklarımızı tamamladık”
İHH İnsani Yardım Vakfı, vekâletini aldığı kurbanları paylar halinde Türkiye dâhil 60 ülkedeki 3 milyon kişiye ulaştırmayı hedefliyor. Vakfın çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan İHH Genel Sekreteri Dr. Durmuş Aydın, ülkelerde kurbanlık satın alımlarını ve gerekli hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.
Kurban
07.06.2024