İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
“İHH olarak Kurban Bayramı hazırlıklarımızı tamamladık”
İHH İnsani Yardım Vakfı, vekâletini aldığı kurbanları paylar halinde Türkiye dâhil 60 ülkedeki 3 milyon kişiye ulaştırmayı hedefliyor. Vakfın çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan İHH Genel Sekreteri Dr. Durmuş Aydın, ülkelerde kurbanlık satın alımlarını ve gerekli hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.
07.06.2024

Bu yılki faaliyet sloganını “Kurban Kardeşliğe Çağrı” olarak belirleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, vekâletini aldığı kurbanları Türkiye dâhil olmak üzere 60 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İHH Genel Sekreteri Dr. Durmuş Aydın yaptığı açıklamada, çalışmalara haftalar öncesinden başlandığını, gerekli protokollerin yapıldığını aktardı. Aydın, “Hayvanların kurbanlık olma şartlarını taşıyıp taşımadığı konusunda gerekli denetimleri yaparak satın alımları yaptık.  Kesim öncesinde de tekrar kontrollerimizi yapıp kesim işlemlerinin ardından dağıtımlarını yapacağız. Kurban vekâletini vakfımıza veren bağışçılarımız, çalışma yapılacak ülkeler arasından kontenjan dâhilinde dilediğini seçebiliyor” dedi.

durmus-aydin.jpg

“Tek fiyat uygulamamıza bu yıl da devam ediyoruz”

Bu yıl da önceki senelerde olduğu gibi yurt içi ve yurt dışı hisse bedelinin tek fiyat olarak belirlendiğini hatırlatan Aydın, “Kurbanlık fiyatları ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Fiyatların yüksek olduğu ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine yeterince kurban payı ulaştırılamaması ihtimali dolayısıyla tek fiyat uygulamasına bu yıl da devam ediyoruz” diye konuştu.

bayramlik.jpg

75 bin çocuğa bayramlık hedefi

Aydın, yetimlere ve ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik çalışmalara değinerek, “Bu bayramda da bayramlıklarla çocukların mutluluklarına vesile olmak istiyoruz. Yurt içinde ve dışında 75 bin çocuğa bayramlık ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bağışçılar, 900 TL gibi makul bir ücret karşılığında bir çocuğun bayramlık elbise ihtiyacını karşılayabiliyor” ifadelerini kullandı. 

5.jpg

Gazze’ye yönelik çalışmalara ağırlık verilecek

İHH’nın uzun yıllardır Filistin ve Gazze'ye yönelik kurban çalışmalarında bulunduğunu belirten Aydın şöyle devam etti: “Bu sene Gazze’ye yönelik çalışmalarımıza daha da ağırlık vereceğiz. İşgalci İsrail’in Gazze’deki yoğun saldırıları sebebiyle şehirde belli bir kontenjanda kurban keseceğiz. Fakat farklı ülkelerde kesilen kurbanları paylar halinde konservelenmiş ve dondurulmuş şekilde on binlerce Gazzeli ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedefliyoruz.”

video.jpg

Vekâlet vermek için

Aydın son olarak, kurban vekâletlerini İHH’ya vermek isteyen vatandaşların vakfın internet sitesi üzerinden, 0212 631 21 21 numaralı İHH İletişim Merkezi’ni arayarak ya da temsilciliklere bizzat giderek verebileceklerini belirtti.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İstanbul’da “Gazze Kardeşlik Şenliği” düzenlendi
İstanbul’da “Gazze Kardeşlik Şenliği” düzenlendi
İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul Yetim Birimi tarafından, İstanbul’da ikamet eden yetim çocukların katıldığı karne şenliği programı düzenlendi. “Gazze Kardeşlik Şenliği” ismi verilen program, Fatih Mimar Sinan Stadı’nda gerçekleştirildi.
10.06.2024
İdlib’teki fizik tedavi merkezi ile yaralar sarılıyor
İdlib’teki fizik tedavi merkezi ile yaralar sarılıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye'nin Sarmada ilçesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile kaza, saldırı veya sinir sistemi bozuklukları nedeniyle nörolojik hastalık geçiren sivillere uzman desteği sunuluyor.
09.06.2024
Good Neighbors International, İHH’yı ve deprem bölgelerini ziyaret etti
Good Neighbors International, İHH’yı ve deprem bölgelerini ziyaret etti
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın partner kuruluşlarından Güney Kore kuruluşu Good Neighbors International (GNI), İstanbul’da ve deprem bölgelerinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.
08.06.2024