İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kayseri'de Filistin gündemli Yetim Dayanışma Gecesi
Kayseri İHH tarafından, Filistin gündemiyle Yetim Dayanışma Gecesi Programı düzenlendi. Programda katılımcılara hitap eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze ile ilgili herkesin sorumlulukları olduğunu belirterek, Mart ayı sonunda Gazze'ye destek için gemilerle yola çıkmaya hazırlandıklarını ifade etti.
Filistin-Gazze 04.03.2024

Kayseri İHH tarafından Kadir Has Kongre Merkezi'nde Yetim Dayanışma Gecesi programı düzenlendi. Çok sayıda kişinin katıldığı programda katılımcılara hitap eden İHH Genel Başkanı Av. Bülent Yıldırım, İHH'nın nerede bir savaş varsa ilk yaptığı şeyin yetimleri, çocukları ve kadınları korumaya çalışmak olduğunu söyledi.

136 bin civarında yetime baktıklarını ifade eden Yıldırım, bunun İslam dünyasındaki bir sivil toplum kuruluşu için büyük, ancak misyoner teşkilatların ilgilendiği çocuk sayısı karşısında çok küçük bir rakam olduğunu belirtti. 

photo_5994309272198037453_y.jpg

Yola çıkmak için hazırlıklar sürüyor

Gazze'ye karşı herkesin sorumlulukları olduğunu belirten Yıldırım, destek için yola çıkmak üzere hazırlandıklarını ve ilk gemiyi satın aldıklarını söyledi.

Yıldırım, ikinci gemiyi de satın almak üzere olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu gemiye ya fiziki olarak binin, ya maddi katkı vererek binin, yahut dua ederek binin. Ama bu geminin dışında kalmayın. Buradaki planımız, yeryüzünün birçok yerinden, 100 ülkeden inşallah aktivistlerin ve önemli isimlerin bu gemilerle hareket etmesini sağlamak. Avrupa limanlarından da çıkacak, ülkemizden de çıkacak, başka yerlerden de gelecek. Güney Kıbrıs'ın açıklarında durup, bütün dünyayı ateşkese ve ambargonun kaldırılmasına davet edeceğiz. Hedefimiz İsrail'in siyasi ve diplomatik aklını biraz da Akdeniz'e yoğunlaştırmak ve bütün ülkelerle karşı karşıya kalacağı bir süreci işletmek. Çünkü bu kadar ülkeden insanlar binince, o ülkelerin halkları da daha çok harekete geçecek ve kendi liderlerini zorlayacak" dedi. 

photo_5994309272198037454_y.jpg

"Hedefimiz Mart ayı sonunda yola çıkmak"

Refah Kapısı'nın ve Gazze Limanı'nın açılmasını isteyeceklerini söyleyen Yıldırım, "Gemilerimizde insani yardımlar olacak, aktivistler olacak, önemli insanlar olacak. Allah bize yardım edecektir. Çünkü biz artık umutların tükendiği anda yola çıkacağız. Karanlığın en koyu olduğu anda yola çıkacağız. Mart ayının sonunda hedefimiz bu yolculuğa başlamak."

İlgili haberler
Tümünü gör
İstanbul’da on binlerin katılımıyla “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü
İstanbul’da on binlerin katılımıyla “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu tarafından İstanbul’da “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü düzenlendi. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Beyazıt Meydanı’nda başlayıp Ayasofya Camii Meydanı’nda sona erdi.
21.04.2024
“Çok yakında hareket tarihini kamuoyuna duyuracağız”
“Çok yakında hareket tarihini kamuoyuna duyuracağız”
Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze’ye yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak olan filoyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Toplantıda konuşan Us Boat to Gaza’dan Huwaida Araf, “Özgürlük Filosu Hareketi özellikle son 6 aydan bu yana Gazze’de yaşanan katliama karşı kalınan bu sessiz tutumdan dolayı milyonlarca insanın desteğiyle bu yola çıkmaya hazırlandı” dedi. Us Boat to Gaza’dan Ann Wright ise, “Hazırlıklar devam ediyor, çok yakın bir tarihte hareket tarihi ile alakalı kamuoyuna bilgilendirme yapacağız” dedi.
19.04.2024
Beyazıt'ta Gazze için yürüyüş düzenlenecek
Beyazıt'ta Gazze için yürüyüş düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Beyazıt Meydanı'ndan başlayacak ve Ayasofya Camii'nde sona erecek olan "Gazze'yi Unutma" yürüyüşü düzenlenecek.
18.04.2024