İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Kayseri'de Filistin gündemli Yetim Dayanışma Gecesi
Kayseri İHH tarafından, Filistin gündemiyle Yetim Dayanışma Gecesi Programı düzenlendi. Programda katılımcılara hitap eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze ile ilgili herkesin sorumlulukları olduğunu belirterek, Mart ayı sonunda Gazze'ye destek için gemilerle yola çıkmaya hazırlandıklarını ifade etti.
Filistin-Gazze 04.03.2024

Kayseri İHH tarafından Kadir Has Kongre Merkezi'nde Yetim Dayanışma Gecesi programı düzenlendi. Çok sayıda kişinin katıldığı programda katılımcılara hitap eden İHH Genel Başkanı Av. Bülent Yıldırım, İHH'nın nerede bir savaş varsa ilk yaptığı şeyin yetimleri, çocukları ve kadınları korumaya çalışmak olduğunu söyledi.

136 bin civarında yetime baktıklarını ifade eden Yıldırım, bunun İslam dünyasındaki bir sivil toplum kuruluşu için büyük, ancak misyoner teşkilatların ilgilendiği çocuk sayısı karşısında çok küçük bir rakam olduğunu belirtti. 

photo_5994309272198037453_y.jpg

Yola çıkmak için hazırlıklar sürüyor

Gazze'ye karşı herkesin sorumlulukları olduğunu belirten Yıldırım, destek için yola çıkmak üzere hazırlandıklarını ve ilk gemiyi satın aldıklarını söyledi.

Yıldırım, ikinci gemiyi de satın almak üzere olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu gemiye ya fiziki olarak binin, ya maddi katkı vererek binin, yahut dua ederek binin. Ama bu geminin dışında kalmayın. Buradaki planımız, yeryüzünün birçok yerinden, 100 ülkeden inşallah aktivistlerin ve önemli isimlerin bu gemilerle hareket etmesini sağlamak. Avrupa limanlarından da çıkacak, ülkemizden de çıkacak, başka yerlerden de gelecek. Güney Kıbrıs'ın açıklarında durup, bütün dünyayı ateşkese ve ambargonun kaldırılmasına davet edeceğiz. Hedefimiz İsrail'in siyasi ve diplomatik aklını biraz da Akdeniz'e yoğunlaştırmak ve bütün ülkelerle karşı karşıya kalacağı bir süreci işletmek. Çünkü bu kadar ülkeden insanlar binince, o ülkelerin halkları da daha çok harekete geçecek ve kendi liderlerini zorlayacak" dedi. 

photo_5994309272198037454_y.jpg

"Hedefimiz Mart ayı sonunda yola çıkmak"

Refah Kapısı'nın ve Gazze Limanı'nın açılmasını isteyeceklerini söyleyen Yıldırım, "Gemilerimizde insani yardımlar olacak, aktivistler olacak, önemli insanlar olacak. Allah bize yardım edecektir. Çünkü biz artık umutların tükendiği anda yola çıkacağız. Karanlığın en koyu olduğu anda yola çıkacağız. Mart ayının sonunda hedefimiz bu yolculuğa başlamak."

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, Yetim Sponsorluk bedelini aylık 1000 TL olarak belirledi
İHH, Yetim Sponsorluk bedelini aylık 1000 TL olarak belirledi
İHH İnsani Yardım Vakfı, 800 TL olan Yetim Sponsorluk bedelini 2026 yılı itibariyle 1000 TL olarak belirledi. Bağışçılar, aylık 1000 TL karşılığında bir yetimin eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma ihtiyaçları için katkı sağlayabiliyor.
Yetim
23.01.2026
Kosova’da “Yücelciler” anıtı açıldı
Kosova’da “Yücelciler” anıtı açıldı
Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Mamuşa Belediyesi iş birliğinde düzenlenen programda “Yücelciler” anıtı açıldı.
21.01.2026
İHH Arama Kurtarma ve Afet Yönetimi 2025 yılı boyunca sahadaydı
İHH Arama Kurtarma ve Afet Yönetimi 2025 yılı boyunca sahadaydı
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma ve Afet Yönetimi birimleri, 2025 yılı boyunca yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği eğitim, operasyon ve iş birliği çalışmalarıyla afetlere hazırlık ve müdahale kapasitesini güçlendirmeye devam etti. Yıl boyunca toplam 4 bin 249 faaliyet gerçekleştirilirken, bu çalışmalar kapsamında 73 bin 604 kişi doğrudan yararlandı, 41 bin 492 gönüllü ve personel ise faaliyetlerde aktif görev aldı.
Ankara, İstanbul
20.01.2026