İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ramazan’da Türkiye’den Mali’ye kardeşlik köprüsü
“Ramazan Hayata Bereket” sloganıyla Ramazan 2023 çalışmalarını sürdüren İHH, bayrama az bir süre kala Afrika ülkesi Mali’de iftarlık, zekat, kumanya ve Kur'an-ı Kerim dağıtımlarında bulundu, adak – akika kurban kesimleri yaptı. Malili ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlıklar dağıtan İHH, ülkede inşa ettiği 3 farklı kalıcı eseri de hizmete açtı.
Mali 17.04.2023

Ramazan 2023 çalışmalarını “Ramazan Hayata Bereket” sloganıyla sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl 3 milyon mağdur ve muhtaca iyilik ulaştırmayı hedefliyor. Türkiye’de yaşanan afet nedeniyle Ramazan çalışmalarında deprem bölgesini önceleyen İHH, hayırseverlerin destekleriyle bu yıl kriz bölgelerini de unutmadı. İHH’nın bu kapsamda faaliyet gösterdiği ülkelerden biri de Mali.

Mali’de bu yıl, birden fazla hizmete imza atan İHH, Ramazan yardımlarının yanı sıra bölgede inşa ettiği 3 farklı kalıcı eseri de halkın hizmetine sundu. İHH; iftarlık, zekat, kumanya, Kur’an-ı Kerim dağıtımı, adak – akika kurban kesimi ve yetimlere bayramlık hediyelerinin yanı sıra 2 Cami ve Kur’an Kursu ile 1 Eğitim Kompleksini hizmete açtı.

5.jpg

“Mağdur ve muhtaçlar için iyilik yolculukları yaptık”

Faaliyetleri gerçekleştirmek üzere Mali’ye giden ekipte yer alan İHH Medya Birimi’nden Bilal Gündoğdu, “‘Ramazan Hayata Bereket’ sloganıyla çıkmış olduğumuz iyilik yolculuğumuzda Afrika'dayız, Mali'deyiz. Burada, hayırseverlerimizin iyiliklerini mağdurlara ve muhtaçlara ulaştırabilmek adına uzun yolculuklar gerçekleştirdik” dedi. Gündoğdu, şöyle konuştu:

bilal-gundogdu.jpg

“Bugüne kadar zekat dağıtımları gerçekleştirdik. Bayramlık dağıtımlarımızı yetimlerimize ulaştırdık. Birçok Müslüman kardeşimizin iftar ihtiyacını karşıladık. Mali'deki çalışmalarımız, Ramazan sonuna kadar devam edecek. Hayırseverlerimizin bu noktada desteklerini bekliyoruz. Allah razı olsun, bu çalışmalar onlar sayesinde gerçekleştirildi ve gerçekleştirilmeye de devam edecek. Emek verip destek olan herkese teşekkür ediyoruz.”

8.jpg

25 bin kişiye insani yardım

İHH’nın Ramazan boyunca Mali’nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği çalışmalar ve açılışlardan 25 bin Malili Müslüman istifade etti. Projeler ise şu şekilde:

-680 adet kumanya dağıtıldı, 4 bin 80 kişi istifade etti

-2 bin 860 kişiye iftar verildi

-329 aileye zekât ulaştırıldı

-Bin adet Kur’an’ı Kerim hediye edildi

-20 büyükbaş kurban kesildi

-2 bin kişinin istifade edeceği İHH İstanbul Kadın Eğitim Kompleksi hizmete açıldı

-8 bin 500 kişinin istifade edeceği Ahmed Kuddusi Hz. Hüseyin Camii ve Kur’an Kursu hizmete açıldı

-3 bin kişinin istifade edeceği Hacı Niyazi Kahraman Camii ve Kur’an Kursu hizmete açıldı

9.jpg

İHH 16 yıldır Mali’de

İHH İnsani Yardım Vakfı, 16 yıldır Mali’de aktif olarak faaliyet gerçekleştiriyor. İHH, Mali’de; gıda, su, Ramazan, Kurban, eğitim, sağlık, yetim, katarakt ve kalıcı eser projeleri ile mağdurların yanında olmayı sürdürüyor. Ülkede gerçekleştirilen projelerle İHH ekipleri, sürekli olarak bölgeye gidip geliyor ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendiriyor. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Beyazıt'ta Gazze için yürüyüş düzenlenecek
Beyazıt'ta Gazze için yürüyüş düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Beyazıt Meydanı'ndan başlayacak ve Ayasofya Camii'nde sona erecek olan "Gazze'yi Unutma" yürüyüşü düzenlenecek.
18.04.2024
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Nijer'in başkenti Niamey'e bağlı Goudel bölgesinde inşa edilen Mevlana İdris İlkokulu’nun açılışı yapıldı.
17.04.2024
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
İHH’nın da aralarında bulunduğu Çocuk Hakları Platformu, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, işgalci İsrail’in çocuklara yönelik saldırılarına karşı dünya genelinde güçlü adımlar atılmadığı için saldırılarını daha artırdığı vurgulandı.
Yetim
25.03.2024