İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şehitlerin cenazeleri Türkiye’ye getirildi
Afganistan’da şehit olan Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş’ın cenazeleri 3 ay sonra Türkiye’ye getirildi. İki şehidin cenaze namazı yarın Fatih Camii'nde ikindi namazı müteakip kılınacak.
Afganistan, Türkiye 27.07.2010

Afganistan’da 17 Mayıs 2010 tarihinde düşen uçakta şehit olan İnsan ve Medeniyet Hareketi öncülerinden İHH Gönüllüsü Bahattin Yıldız ve İHH Asya Bölgesi Sorumlusu Faruk Aktaş’ın cenazeleri 3 ay sonra Türkiye’ye getirildi.

Afganistan Hava Yollarına Ait uçakla getirilen cenazeleri şehitlerin aileleri ve İHH çalışanları karşıladı. Bahattin Yıldız’ın çocukları Enes, Mustafa ve Sümeyre Yıldız ile Faruk Aktaş’ın eşi, ağabeyleri Cengiz, Yusuf, Cahit Aktaş, ablaları Fatma, Ferizede, Emine ve Pakize Aktaş cenazeler uçaktan indirildiğinde gözyaşlarına boğuldu.

Uçaktan alınan cenazeler daha sonra Adli Tıp Kurumu’nun morguna götürüldü.

Bahattin Yıldız ile Faruk Aktaş'ın cenaze namazları yarın Fatih Camii'nde ikindi namazı müteakip kılınacak. Cenazeler Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş, bir yetimhane projesi için Afganistan’a gitmişlerdi. 17 Mayıs 2010 tarihinde Kunduz bölgesinden başkent Kabil’e dönerken uçakları Salang geçidine düşmüştü. Uçağın enkazına yoğun kar ve sis yağışı yüzünden dört gün sonra ulaşılabilmişti. Uçak parçalandığı için cesetlerin kimlik tespiti süreci uzadı. DNA testiyle kimlikler tespit edildikten sonra cenazeler, ailelere kazadan üç ay sonra teslim edildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024