İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimler için Çatalca'da Eğitim Kampüsü
İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu ile Qatar Charity Türkiye Ofis Müdürü ve İnşaat Projeleri Uzmanı bir araya geldi. Yapılan görüşmede Çatalca Eğitim Kampüsü’nün proje anlaşmaları imzalandı.
20.08.2024

İHH Yönetim Kurulu ile Qatar Charity Türkiye Ofis Müdürü ve İnşaat Projeleri Uzmanı, İHH Genel Merkezinde bir araya geldi. Yapılan görüşmede Çatalca Eğitim Kampüsü’nün proje anlaşmaları imzalandı. Düzenlenen imza törenine İHH Genel Sekreteri Dr. Durmuş Aydın, İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Gülsatar,  Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Işık, Qatar Charity Türkiye Ofisi Genel Sorumlusu Yusuf Hammad, Qatar Charity Türkiye Ofisi Müdürü Kerem Ali ve Qatar Charity İnşaat Projeleri Uzmanı Cemal Kasım katıldı.  

2.jpg

Hedef, yüksek standartlı eğitim

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Dr. Durmuş Aydın Hayat Şehir Yetim Eğitim Kampüsü ile ilgili ‘’Hayat Şehir Kampüsü, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin, eğitimlerine devam ederken bir yandan da farklı spor faaliyetlerle ilgilenebileceği, güzel sanatlar, bilişim ve meslek edindirme kurslarıyla yüksek standartlara sahip bir eğitim yuvası olacak inşallah’’ dedi. 

3.jpg

"Amacımız yetimlerin yüklerini hafifletmek"

Qatar Charity Türkiye Ofisi Genel Sorumlusu Yusuf Hammadi yapılan proje anlaşması ile ilgili ‘’Türkiye ve Katar ortaklığıyla yürütmüş olduğumuz bu proje çalışmalarımızı arttırmaya destek olacaktır. Amacımız, ailelerini kaybetmiş olan çocuklara destek olmak ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerine katkı sağlamak’’ şeklinde konuştu.

5.jpg

1200 yetime yeni yuva  

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Qatar Charity tarafından yapılması planlanan Çatalca Eğitim Kampüsü’nün, Türkiye ve Suriye’de depremden etkilenen, Afrika ve Asya’da ise yoksulluk ile karşı karşıya olan 1200 yetime çeşitli hizmetler veren yeni bir yuva olması amaçlanıyor. Yapılacak olan Hayat Şehir Yetim Eğitim Kampüsü 88.244 metrekare alan üzerine kurulu 35.623 metrekare proje alanıyla, 1200 yetimin eğitim, kültür ve manevi ihtiyaçlarını karşılayacak bir ortam sunulması hedefleniyor. İnşa edilecek olan Çatalca Eğitim Kampüsü ile yetimlerin nitelikli eğitimler alarak yetişmeleri ve gelecekte kendi toplumlarında öncü kişiler olmaları hedefleniyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, BM Uluslararası Göç Örgütü’nün düzenlediği eğitime katıldı
İHH, BM Uluslararası Göç Örgütü’nün düzenlediği eğitime katıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı Afet Yönetimi Departmanı, Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından Göç, Çevre ve İklim Değişikliği programı kapsamında Ankara’da düzenlenen eğitime katıldı.
06.09.2024
İHH, İnsani Görev Kuralları imza törenine katıldı
İHH, İnsani Görev Kuralları imza törenine katıldı
İstanbul’da, Uluslararası Kızılay Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) tarafından hazırlanan İnsani Görev Kuralları’nın imza töreni düzenlendi.
26.08.2024
Fatih’te binlerce kişi Filistin için yürüdü
Fatih’te binlerce kişi Filistin için yürüdü
İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, İstanbul Fatih'te “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı büyük yürüyüşte, işgalci İsrail’in saldırılarına tepki gösterildi, Filistin’e destek mesajı verildi.
26.08.2024